Annonce
Erhverv

Midtjyllands mest succesfulde virksomhed ligger i Herning

Morten Dilling er fjerde generation i den midtjyske tekstilvirksomhed Dilling. Han har haft så stor succes med at skabe et populært brand, at BDO og Spar Nord har kåret Dilling til årets mest succesfulde virksomhed. Pressefoto
Revisionsfirmaet BDO og Spar Nord har gravet i regnskaber og fundet, at understøjsproducenten Dilling er stærkest.

HERNING: Økologisk og bæredygtigt undertøj er blevet en så stor succes for Herning-virksomheden Dilling, at firmaet kan bryste sig af at være Region Midtjyllands mest succesfulde virksomhed 2019.

Det er Spar Nord og BDO, der står bag en ny pris, hvor vinderen er fundet blandt i alt 200 succesvirksomheder i Region Midtjylland.

– Vi måler normalt kun på vores kunders tilfredshed samt vores medarbejderes arbejdsglæde, men jeg er nærmest rørt over at modtage så stor en pris. Jeg havde ærlig talt ikke troet, det ville ske, udtalte en glad direktør for Dilling, Morten Dilling, i forbindelse med overrækkelse af prisen.

– Vi er en virksomhed med 103 års virke, som har været i Dilling-familien over fire generationer. Det har været mange år med hårdt arbejde og op- og nedture, men vi har ramt et absolut højdepunkt med kåringen som årets Succesvirksomhed i Midtjylland. Jeg tror, det skyldes, at vi har fokus på bæredygtighed, digitalisering samt at fastholde en del af vores produktion i Danmark samtidig med, at vi udvider til nye markeder i udlandet, fortsætter han.

Annonce

Succesvirksomhed 2019

Spar Nord og BDO har udviklet en ny metode til at identificere landets mest succesfulde virksomheder. Samtlige danske virksomhedsregnskaber de seneste fem år er blevet gennemgået, og alle virksomheder har fået mellem 0 og 20,5 point.

Her skiller 200 virksomheder pr. region sig ud målt på følgende parametre:

  • Kontinuerlig vækst i resultat før skat for de seneste fem år: Kan resultere imellem 0 og 5,5 point.
  • Sundhed i seneste regnskabsår: Soliditetsgrad i procent: Kan resultere imellem 1 og 3 point.
  • Kontinuerlig vækst i egenkapital: Konsolidering, der tillader investering: Kan resultere imellem 1 og 6 point.
  • Forrentning af egenkapital: Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag: Kan resultere imellem 1 og 6 point.

Ikke-finansielle holdingselskaber, ejendomsselskaber, fonde samt virksomheder med over 1.000 ansatte er ikke medtaget i analysen.

Læs mere om ”Succesvirksomhed 2019” her: www.succesvirksomhed.dk.

30 procent vækst

Udvælgelsen af de 200 succesvirksomheder er sket via et pointsystem, hvor alle virksomheder har fået tildelt mellem 0 og 20,5 point. Her scorer de midtjyske succesvirksomheder højt med et pointgennemsnit på 17,59 point – 0,5 point over landsgennemsnittet på 17,09 point.

– Vores analyser viser, at de 200 midtjyske succesvirksomheder har haft en samlet indtjening på 1,83 milliarder kroner det seneste regnskabsår. Det svarer til en indtjeningsvækst på 30 procent, når vi sammenligner med året før. De positive resultater har fået egenkapitalen blandt succesvirksomhederne til at vokse til godt fire milliarder kroner. Det vidner om, at succesvirksomhederne leverer et ekstraordinært og imponerende bidrag til væksten her i regionen, udtaler direktør Erling Sørensen fra Spar Nord Aarhus, som suppleres af chefkonsulent Henning Boye Hansen fra BDO:

– Den største andel af succesvirksomhederne finder man inden for handelssektoren, men produktionsvirksomhederne er også godt repræsenterede. Det er denne kategori, som årets vinder tilhører. Dilling er et eksempel på en succesfuld og solid midtjysk virksomhed, der både producerer og sælger sine produkter med succes. Et eksempel vi gerne vil fremhæve og udmærke, siger han.

Hæder til web, beton og tøj

Inden for feltet af de 200 regionale succesvirksomheder blev der også uddelt tre andre priser ved regionsfinalen. De tre særpriser gik til de succesvirksomheder på tværs af regionen, som har udmærket sig positivt inden for henholdsvis digital omstilling, jobskabelse og bæredygtighed.

Her blev Lystrup-virksomheden Firtal Web, der udvikler og driver webshops, kåret som regionens digitale frontløber. Randers-virksomheden Confac, der leverer betonelementer til byggeriet, fik tildelt prisen i kategorien jobskabelse, mens det blev tøjvirksomheden KnowledgeCotton Apparel, som løb med prisen for den mest bæredygtige virksomhed blandt de 200 succesvirksomheder i Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Læserbrev

Åbent brev til byrådet: Tag hensyn til handicappede og bevar Jobcenter og Borgerservice i midtbyen

Læserbrev: Kære politikere, Når I tirsdag tager hul på den videre beslutningsproces vedrørende Innovest II, vil vi i Danske Handicaporganisationer gerne pege på, at en udflytning af Borgerservice og Jobcenter eller andre offentlige serviceorganer til Innovest er uhensigtsmæssig for mange persongrupper – ikke mindst personer med nedsat førlighed. Hvis der sker en flytning, langt væk fra rutebilsstationen og banegården, vil det således være ganske svært for mange at deltage i møder hos de to serviceorganer. I dag går der dog nogle busser til Skolebyen, men disse er naturligvis prioriteret efter skolens time-skema. Og skulle man, som person med funktionsnedsættelse, endelig komme helt ud i den ende af Skjern by, ligger Ringvejen som den næste store forhindring. At krydse ringvejen er særdeles farligt, hvis bevægeapparatet ikke er som en ung sportsudøvers. Langt de fleste personer med et handicap, vil meget gerne have et tilknytningsforhold til arbejdsmarkedet, men det bliver meget sværere, og for nogen umuligt, at deltage i møder på Innovest II, hvis man er tvunget til at benytte offentlige transportmidler og så dernæst skal bevæge sig den, iflg. Google Maps, lange tur på cirka 2 km til Innovest. Så kære politikere – tag hensyn til mobiliteten for personer med bevægelseshandicap og bevar servicefunktionerne i Skjern midtby.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce