Annonce
Læserbrev

Midt- og Vestjylland viser vejen med nye lærlinge

Læserbrev: Antallet af elever, der gennemførte en erhvervsuddannelse, faldt med 10 procent fra 2017 til 2018. Nedgangen var den samme året før og niveauet for nyuddannede faglærte ligger lige nu historisk lavt. Flere prognoser forudser, at Danmark kommer til at mangle faglærte i de kommende år, og eksempelvis Danske Regioner vurderer, at hele 70.000 vil mangle i 2025.

I januar sidste år blev DM i Skills afholdt i MCH Messecenter, hvor Business Region MidtVest havde værtsskabet. Efterfølgende var der en markant stigning i søgningen til erhvervsuddannelserne på 23 procent mod 5 procent på landsplan, blandt de syv midt-og vestjyske kommuner, Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande, Holstebro, Lemvig, Struer, Skive og Herning, som samarbejder i Business Region MidtVest.

Herningsholm Erhvervsskole var i stor vækst efter det afholdte DM i Skills i januar måned 2018 og oplevede et regulært boom på erhvervsuddannelserne, hvor antallet af tilmeldinger steg med ikke mindre end 40 procent på Herningsholm Erhvervsskole.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der på landsplan er alt for få unge, der vælger en erhvervsuddannelse, samt at mange skoler melder om enten faldende eller stagnerende tilmeldingsantal. Derfor er det også dejligt, at vi i Midt- og Vestjylland kan være stolte af så flot en fremgang og viser vejen med nye lærlinge.

Det er dejligt at se, at flere års indsats for at trække flere til erhvervsuddannelserne begynder at give udbytte, men det må ikke blive en sovepude.

Indsatsen skal forstærkes, for at flere vælger en erhvervsuddannelse, hvis vi skal uddanne alle de faglærte, vi får brug for i fremtiden.

Vi må samle alle parter om at styrke samarbejdet mellem folkeskoler/efterskoler og erhvervsskoler i udskolingen. Vi må for alvor tage fat på at gøre folkeskolens ældste klasser til en start på en ungdomsuddannelse.

Vi skal i vejledningen samtidig vise alle unge de spændende job, som en erhvervsuddannelse kan føre til samt vise alle unge hvor mange videreuddannelsesmuligheder der er.

Det er nødvendigt, at alle parter samarbejder om at skabe resultater på dette område og vi er flere, der må bidrage aktivt.

Lokale politikere, forældre, lærere, studievejledere og erhvervsskoler har sammen med erhvervsledere samt arbejdsgivere og arbejdstagere et stort ansvar for at vejlede de unge bedst muligt, så de de alle får en uddannelse, hvor der også er arbejde fremover.

Vi ser frem til et styrket og meget positivt samarbejde mellem Midt- og Vestjyllands mangfoldige erhvervsliv samt folkeskolen og mange forældre med henblik på, at vi får endnu flere lokale unge til at vælge en erhvervsuddannelse, idet vi erkender, at vi har mega hårdt brug for unge faglærte i årene fremover.

Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Fra taktisk kegle til muligt comeback: Rutineret stregspiller er med i Skjerns trup på torsdag

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Videbæk

Civile betjente trak pistolerne mod geværbevæbnet mand: - Han troede, de var nogle banditter

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Gintberg og Agger på charmeoffensiv hos erhvervslivet: Derfor skal de smide penge i grøn folkefest

Ringkøbing-Skjern

Nu skal besøgende og medarbejdere bære mundbind på ældrecentre og sociale bosteder

Hvide Sande

Gitte og Esther tager sig godt af børnene i Kloster: Vi vil skabe den bedste barndom og opvækst

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Debat

Dagbladet mener: Indianeren og den døde kænguru

Hvide Sande

Trafikstyrelsen giver dispensation: Vesterhav Syd og Nord må bruge radarstyret lys på de kystnære møller

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Videbæk

Byrådstrio fra Videbæk og konservativ strittede imod at skære i tilskud til Videbæk Idræts- og Fritidscenter

Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Ringkøbing-Skjern

Kun for børn: I Ringkøbing afsættes der ekstra tid, når de mindste skal have et coronastik

Annonce