Annonce
Læserbrev

Midt i mørket: Friheden forsvandt for en tid, men håbet lever

Læserbrev: Onsdag d. 11/3 blev vores liv og hverdag pludselig forandret. Det er voldsomt at opleve, hvor meget verden og vores hverdag er forandret i løbet af de sidste få uger. Det er voldsomt at opleve, hvor store indgreb i vores frihed, som regeringen med et stort set enigt folketing har lavet med forsamlingsforbuddet og strikse regler om omgangsformer som vidtgående eksempler. Det er også ubeskriveligt og voldsomt at opleve, hvordan sundhedsvæsenet er presset helt i bund i flere vestlige lande og se de frygtelige valg som sundhedspersonalet skal træffe om hvilke mennesker, som de skal forsøge at redde.

Jeg er stolt over, at vi lever i et land, der er villig til at gå langt for at redde menneskeliv og beskytte de mest sårbare overfor coronavirus – også selv om det har en økonomisk pris. Jeg er stolt over, hvor meget vores medarbejdere i sundhedsvæsenet knokler og på rekordtid har omstillet sundhedsvæsenet til helt nye udfordringer. Det er fantastisk at se, at tusindvis af mennesker med sundhedsfaglig baggrund har meldt sig i de særlige corona-jobbase, og at folk frivilligt melder sig for at hjælpe andre.

Men jeg er dybt bekymret over den pris, som krisen vil få for vores velfærdssamfund og vores erhvervsliv fremadrettet. Det er meget bekymrende, at mange mennesker lige nu oplever stor ensomhed, angst og fratagelse af muligheder for at få besøg af pårørende. Der er mange børn og voksne, der er sårbare overfor andet end coronavirus, men lider netop nu f.eks. børn i alkoholramte familier eller psykiske syge, der har udskrevet sig fra psykiatriske afdelinger pga. coronavirus, men uden at være klar til at blive udskrevet.

Selv om det er godt, at vi i så høj grad indretter os efter myndighedernes anvisninger, er jeg faktisk også dybt bekymret over, hvor hurtigt vi accepterer en enorm ensretning af vores adfærd og at regeringen kan træffe store beslutninger om genåbning uden at inddrage folketingets partier i egentlige forhandlinger om hvilke trin, der skulle tages først.

Friheden er blevet taget fra os midlertidigt, men det må ikke få os til at flytte grænserne for statens magt over os fremadrettet. Når coronavirussen er under kontrol, skal vi derfor have en grundig debat om regeringens krisehåndtering og beslutningsprocesserne undervejs. Vores frihedsrettigheder og demokrati er dyrebart, og det skal hverken en sundhedskrise eller en økonomisk krise have lov til at tage fra os.

Midt i mørket er det vigtigt at holde fast i, at der er håb forude. Det blev en meget speciel påske i år med lukkede kirker, men vi må glæde os over, at påskens budskab ikke afhænger af, om vi kan mødes fysisk i kirkerne. Glædelig påske til alle.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Sport

Trods kritik af Qatar fra hele verden tager Arne og Videbæk-Dannebrog til VM: - Qatar gør alt forkert, men det er ikke min kamp

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti, men 40 procent stemte imod ham

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Thulesen Dahl: Vi skal tilbage i baren - uden intriger

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Annonce