Ringkøbing

Midt i lægemanglen: Ung læge vil overtage praksis i Vorgod-Barde

Ringkøbing-Skjern har 31 læger fordelt på 15 praksisser. Arkivfoto

Kommunen vil arbejde på at søge penge fra staten til etablering af lægehus ved hallen.

Vorgod-Barde: Mens Tinghuslægerne i Skjern afleverer et ydernummer og sender 1000 patienter ud af klinikken og dermed forstærker lægemanglen i Ringkøbing-Skjern, er der er et enkelt lyspunkt.

Stella Reece, praktiserende læge i Vorgod-Barde, regner med at gå på pension i 2020, men hun har en afløser klar. Stella Reece har kontakt til en ung læge, som skriftligt har tilkendegivet, at han gerne vil overtage praksis i Vorgod-Barde efter færdiggjort uddannelse.

Bygningen, som huser den nuværende lægepraksis som et lejemål, er imidlertid i meget dårlig stand. Den unge læge stiller derfor som betingelse, at hans kommende praksis flytter i nye og tidssvarende lokaler.

Og her ligger planen klar. En borgergruppe har lavet et forslag om, at der bygges et nyt lægehus i tilknytning til hallen i Vorgod. Lægehuset skal indrettes, så der på sigt kan ansættes en ekstra læge, hvilket Stella Reece mener, der er basis for. Hun har 1.750 patienter og har lukket for tilgang af patienter uden for skoledistriktet.

Kompliceret

Sagen er imidlertid ikke ligetil.

For at få fingre i den statslige pulje til etablering af lægehuse kræves, at enten regionen, kommunen eller lægen selv kommer med penge til projektet. Da hverken kommunen eller regionen har afsat penge til det konkrete projekt i Vorgod-Barde, har borgergruppen sagt, at den vil arbejde på at finde penge. Desuden kræves det, at kommunen eller regionen skal stå som ejer af bygningen, som lægepraksissen så må leje sig ind i

Sagen var onsdag til debat i socialudvalget.

- Vi har besluttet at arbejde positivt med ansøgningen fra Vorgod-Barde, og vi anbefaler, at vi søger den statslige pulje og så finder ud af, hvordan konstruktionen skal være, siger socialudvalgsformand Lennart Qvist (løsgænger).

Han mener, at kommunen bør gribe muligheden for at få den unge læge til Vorgod-Barde og sikre lægedækningen i området i mange år frem.

- Når der er en navngiven lægen, der siger, at han gerne vil til Vorgod-Barde vil det være ulogisk ikke at udnytte den mulighed, når vi har lægemangel, siger Lennart Qvist.

Socialudvalget sender nu sagen videre til Økonomiudvalget, som skal vurdere, om kommunen skal gå ind i ejerskabet og give penge til et nyt lægehus i Vorgod-Barde.

Desuden skal sagen den 13. marts forelægges regionens udvalg for nære sundhedstilbud, der skal vurdere, om det Vorgod-Barde-projektet skal prioriteres af regionen, som altså bestemmer, hvem der skal have del i den statslige pulje.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte