Annonce
Leder

Midt i coronaens stormvejr: Vi har stadig både ansvar og muligheder

Vi er ude i et voldsomt stormvejr lige nu, og så er det let at føle sig magtesløs. Men vi har også muligheden - og ansvaret - for at få vores verden til at fungere bedst muligt både under og efter krisen.

På mange måder ligner verden sig selv her mellem fjorden og havet, hvor jeg sidder og skriver lige nu. Vinden hiver i marehalmen, naboens heste pruster i folden og der er liv i mange sommerhuse. Måske endda mere liv - og flere danske nummerplader - end normalt på denne årstid. Men det er først, når man kommer ind til byen, man rigtigt ser forandringen. Få folk på gaderne. Lukkede forretninger. I dagligvarebutikkerne går vi - når vi en gang om ugen tager ud for at 'hamstre ind' - rundt med handsker på og viger langt udenom hinanden. Et smil til den, som på flere meters afstand venter på at komme til køledisken efter én selv. En panderynke over de få, der endnu ikke har fattet 'hold afstand'-princippet.

Det er dog især i mit daglige arbejde, jeg virkelig mærker, at alt er vendt på hovedet. Journalisterne er spredt på hjemmeadresser i nord, syd, øst og vest. Ganske få er tilbage på redaktionen, og de sidder så langt fra hinanden, som de kan komme. I stedet for at dele faglig snak, stærk kaffe og gode kager mødes vi nu ved to daglige skype-redaktionsmøder. Trods det knokler vi skulder ved virtuel skulder for at holde læserne orienteret om, hvad der sker i vores område. Vi arbejder med en klar bevidsthed om, at der sjældent har været så meget brug for os som nu. Troværdig journalistik er nødvendig i en utryg tid.

Tilsvarende er det vigtigere end nogensinde, at vi står sammen om vores lokale erhvervsliv. Situationen er katastrofal for mange, og selvom diverse hjælpepakker og hurtige kommunale indsatser måske luner, så er der brug for endnu mere. Derfor har jeg en kraftig opfordring: Køb varer og serviceydelser hos lokale firmaer, og køb dem nu. Og når du har bestilt din aftensmad hos en lokal restaurant og fået bragt dagligvarer ud fra den lokale butik - så køb gavekort til de næste mange fødselsdage i familien. Vores butikker har brug for omsætningen - nu.

Men risikerer man ikke, at sådan et gavekort er penge ud af vinduet, hvis butikken lukker? Jo. Men hvis du ikke lægger penge nu, risikerer du, at den by, du bor i, bliver svær at kende igen efter coronakrisen. Og ikke til det bedre.

Vi er ude i et voldsomt stormvejr lige nu, og så er det let at føle sig magtesløs. Men vi har også muligheden - og ansvaret - for at få vores verden til at fungere bedst muligt både under og efter krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Søndervig: Se på Vardes eksempel

Læserbrev: I debatten om udviklingen i Søndervig har tvillinge-borgmestrene Østergaard og Elbæk forsøgt at påvirke den demokratiske debat, åbenbart uden den større succes, det må vælgerne så tage stilling til ved næste valg. Prøv at kigge på Varde Kommune, her er der anlagt en rundkørsel vest for Billum, al trafik til sommerhusområderne Blåvand, Vejers og Grærup fra øst og syd skal passere denne, her er der så udført en speciel afkørsel til et nyetableret Rema 1000. Der er altså nogen der godt kan finde ud af det! Nu anlægger man så en halv omfartsvej med rundkørsel på Søndervig Landevej og afkørsel til det lysregulerede kryds i Søndervig. Det bliver rigtig spændende at se hvordan trafikken vil afvikle sig, når der er rødt lys og trafikken hober sig op i relation til den kilometerlange kø, der forekommer på landevejen, vil det bevirke en proppet rundkørsel og stadig kødannelse og man så er lige vidt, er der trafiktal for disse forhold? Et er, at det selvfølgelig koster flere penge at fuldføre ringvejen mod nord, og dem er der ikke for mange af p.t. Noget andet er, hvorfor har man ikke taget med i udviklingsplanerne, at der i fremtiden skal være mulighed for at fuldføre omfartsvejen? Er det rettidig omhu ikke i det mindste at sikre, at muligheden skal være der for en ”Nordhavn” og en masse bynære p-pladser, der sikkert bliver brug for? Det var rigtig flot at se de mange dannebrogsflag, der i weekenden vajede ved sommerhusene i Søndervig. Trafikken på Søndervig Landevej var tæt, uagtet der ikke var mange udenlandske nummerplader at se.

Erhverv

Destination Vesterhavet holder sommerhusene åbne i påsken: Så længe gæster opfører sig lige så godt som derhjemme

Annonce