Annonce
Leder

Midt i coronaens stormvejr: Vi har stadig både ansvar og muligheder

Vi er ude i et voldsomt stormvejr lige nu, og så er det let at føle sig magtesløs. Men vi har også muligheden - og ansvaret - for at få vores verden til at fungere bedst muligt både under og efter krisen.
Annonce

På mange måder ligner verden sig selv her mellem fjorden og havet, hvor jeg sidder og skriver lige nu. Vinden hiver i marehalmen, naboens heste pruster i folden og der er liv i mange sommerhuse. Måske endda mere liv - og flere danske nummerplader - end normalt på denne årstid. Men det er først, når man kommer ind til byen, man rigtigt ser forandringen. Få folk på gaderne. Lukkede forretninger. I dagligvarebutikkerne går vi - når vi en gang om ugen tager ud for at 'hamstre ind' - rundt med handsker på og viger langt udenom hinanden. Et smil til den, som på flere meters afstand venter på at komme til køledisken efter én selv. En panderynke over de få, der endnu ikke har fattet 'hold afstand'-princippet.

Det er dog især i mit daglige arbejde, jeg virkelig mærker, at alt er vendt på hovedet. Journalisterne er spredt på hjemmeadresser i nord, syd, øst og vest. Ganske få er tilbage på redaktionen, og de sidder så langt fra hinanden, som de kan komme. I stedet for at dele faglig snak, stærk kaffe og gode kager mødes vi nu ved to daglige skype-redaktionsmøder. Trods det knokler vi skulder ved virtuel skulder for at holde læserne orienteret om, hvad der sker i vores område. Vi arbejder med en klar bevidsthed om, at der sjældent har været så meget brug for os som nu. Troværdig journalistik er nødvendig i en utryg tid.

Tilsvarende er det vigtigere end nogensinde, at vi står sammen om vores lokale erhvervsliv. Situationen er katastrofal for mange, og selvom diverse hjælpepakker og hurtige kommunale indsatser måske luner, så er der brug for endnu mere. Derfor har jeg en kraftig opfordring: Køb varer og serviceydelser hos lokale firmaer, og køb dem nu. Og når du har bestilt din aftensmad hos en lokal restaurant og fået bragt dagligvarer ud fra den lokale butik - så køb gavekort til de næste mange fødselsdage i familien. Vores butikker har brug for omsætningen - nu.

Men risikerer man ikke, at sådan et gavekort er penge ud af vinduet, hvis butikken lukker? Jo. Men hvis du ikke lægger penge nu, risikerer du, at den by, du bor i, bliver svær at kende igen efter coronakrisen. Og ikke til det bedre.

Vi er ude i et voldsomt stormvejr lige nu, og så er det let at føle sig magtesløs. Men vi har også muligheden - og ansvaret - for at få vores verden til at fungere bedst muligt både under og efter krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce