Annonce
Sport

Midlertidig Bayern-træner debuterer med CL-avancement

Christof Stache/Ritzau Scanpix
Bayern München er videre til knockoutfasen i Champions League efter 2-0-sejr hjemme over Olympiakos.

Den midlertidige cheftræner i Bayern München, Hans Flick, har fået en vellykket debut på trænerbænken.

Onsdag aften guidede han sit hold frem til en 2-0-sejr over Olympiakos i Champions League, og med hjemmesejren er Bayern München som det første hold videre til ottendedelsfinalerne i årets turnering.

Det var den polske målsluger Robert Lewandowski, der brød dødvandet på måltavlen, og til sidst cementerede Ivan Perisic sejren.

Hans Flick havde ikke ligefrem revolutioneret sydtyskernes udtryk på fodboldbanen. Ligesom i de tre første gruppekampe skabte Bayern München en del chancer, men længe kneb det med skarpheden.

Minuttet inden pausen var Bayern München få centimeter fra at komme i front, men Benjamin Pavards hovedstød tog stolpen og gik tilbage i spil.

Efter pausen var Kingsley Coman tæt på at score fra en spids vinkel, men han havde heller ikke den nødvendige skarphed.

Derfor måtte franskmanden i stedet gøre sig som assistmager. Hans indlæg fandt Robert Lewandowskis skinneben, og den ultrafarlige polak dirigerede bolden i nettet, så han nu er noteret for seks mål i Champions League i denne sæson.

Få øjeblikke efter var Coman så igen tæt på, men den rapfodede franskmand og resten af Bayern-spillerne havde svært ved at få lavet det mål, der så godt som ville lukke den ensidige kamp.

Først i det 89. minut lykkedes det at fordoble føringen, da Ivan Perisic tæt under mål kunne tordne bolden i nettaget.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce