Annonce
Ringkøbing Håndbold

Michelle Brandstrup stærkt savnet - Ringkøbing Håndbold mistede førstepladsen

Krisestemning i Ringkøbing Håndbold. Træner Jesper Holmris tog sin anden timeout, da Ringkøbing kom bagud 11-3 efter omkring 20 minutters spil. Ringkøbing tabte 23-20. Foto: John Thomsen
Den første hele kamp uden Michelle Brandstrup blev dyr for Ringkøbing Håndbold, der for anden gang i denne sæson tabte mod SønderjyskE primært fordi, angrebsspillet fejlede med for mange afbrændere og for mange fejl.

Ringkøbing: Ringkøbing Håndbold har ikke fundet en løsning på, hvordan holdet skal spille i angrebet uden en skadet Michelle Brandstrup.

Det blev hurtigt tydeligt for enhver, da Ringkøbing søndag spillede hjemme mod SønderjyskE.

Ringkøbing scorede godt nok to hurtige mål ved Rikke Jensen og Alberte Simonsen frem til 2-2 efter godt fem minutters spil. Men så blev det virkelig skidt.

I det næste kvarters tid scorede Ringkøbing kun et enkelt mål. Ét mål. I samme periode scorede SønderjyskE ni frem til føring på 11-3.

Så tog træner Jesper Holmris sin anden timeout.

Det hjalp lidt. Rebecca Sønderskov kom på banen, og det gav friske idéer og mere fart i spillet, der slet ikke havde været direkte nok. Ved pausen var Ringkøbing bagud 14-7.

Der var flere problemer i angrebet.

Afslutningerne var for dårlige. Måske fordi chancerne ikke var store nok. Og det var SønderjyskEs fortjeneste. Rent fysisk matchede de nemlig til fulde Ringkøbing, der havde svært ved at sætte sig igennem i duellerne mand mod mand. For sjældent lykkedes det bagspillerne at komme på kant. Bagspillerne blev også presset til at afslutte længere ude fra end normalt, og det var sjældent, de kunne afslutte uden at være under pres.

Det gjorde heller ikke tingene bedre, at der stort set ikke kom det mindste tryk fra højre side. Spillet kørte ufarligt ind over midten, og det betød, at højre fløj heller ikke kom til at spille nogen stor rolle før pausen.

Et andet problem var den lave kvalitet i spillet. Nej hvor lavede Ringkøbing mange fejl. Bolde ud over sidelinjen, bolde ned i fødderne på medspillerne, tekniske fejl. Alt muligt.

Tingene blev ikke bedre af, at det også haltede defensivt. Ringkøbings forsvar fik ikke presset SønderjyskEs bagspillere nok. Gæsterne scorede en del mål fra flere forskellige positioner. Mål højt i nettet på afslutninger, hvor Mateja Serafimova ikke fik fat i nok. Målvogteren blev noteret for kun fire redninger i første halvleg. Det betød, at Ringkøbings kontrafase aldrig blev noget godt våben.

Man kunne godt have troet, at Jesper Holmris ville sætte Ryoko Amitani på mål til anden halvleg. Det overvejede han også, men Mateja Serafimova fik genvalg. Så er det godt nok ikke let at se, hvordan Ryoko Amitani skal få spilletid.

Nå men Mateja Serafimova startede anden halvleg pænt med et par redninger - blandt andet en redning på straffekast, som fra dommerbordet blev noteret som en scoring på måltavlen, hvilket gav lidt misforståelser.

Samtidig blev angrebsspillet bedre. Marie-Louise Sundgaard fik scoret fra højre fløj et par gange, Camilla Faartoft scorede på et par straffekast, og omkring midtvejs i anden halvleg så det ud til, Ringkøbing var i gang med det helt store comeback. For SønderjyskEs føring var skrumpet til 17-15.

Men nej. I stedet for scoringer kom der nye afbrændere og helt uforklarlige tekniske fejl. Altså fejl af en slags et tophold i 1. division ikke må lave så mange af, som tilfældet var.

Så SønderjyskE rykkede afgørende foran med 20-15. Det kunne være blevet 21-15, men igen reddede Mateja Serafimova et straffekast - et mislykket forsøg på et lob.

Det hjalp bare ikke det mindste. Ringkøbing fik godt nok reduceret til 20-17, da holdet havde succes med at dække offensivt. Men det holdt ikke i længden. SønderjyskE kom stadig frem til scoringer, og deres sejr på 23-20 må siges at være fortjent.

Tilbage står Ringkøbing Håndbold så med et problem i angrebsspillet, der skal løses her og nu. Ellers risikerer holdet at sætte så meget til, at det bliver svært at generobre førstepladsen.

Annonce
Det er svært at se, hvordan Ryoko Amitani skal få spilletid for Ringkøbing Håndbold, når hun ikke fik chancen mod SønderjyskE. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce