Skjern

Michelle Birkballe spiller i Fredskoven i Skjern

Michelle Birkballe er på plakaten til årets udgave af Musik i Fredskoven. Arkivfoto: Kim Haugaard

SKJERN: Så er det sommertid, og det betyder en stor havefest i Skjern. Lørdag den 22. juni er der Musik i Fredskoven, som arrangeres af foreningen Skjern Festuge, og arrangørerne oplyser, at der er sammensat et program for hele familien.

Entreen er gratis, og det hele begynder klokken 14 med fællessang. Herefter er der børneunderholdning ved Mette Katrine og Johs Stærk, indtil The Muneskinners går på klokken 15.30. Bandet, der kommer fra Aalborg, spiller akustisk country, og har en lang historie i det nordjyske. Blandt andet har de varmet op til Villy Nelson i Skovdalen.

Hvis man er til Beatles, så er det fra klokken 18, at det sker. Her kommer Some Thing, og spiller et udvalg fra det store katalog af Beatles-sange. Beatlesekspert og musikjournalist Per Wium binder med korte speaks og anekdoter sangene sammen.

Årets helt store trækplaster går på klokken 20. Arrangørerne har nemlig hyret Michelle Birkballe, der er et særdeles kendt navn i det danske musikmiljø. Hun har udgivet seks album, og har spillet på mange store steder. Michelle Birkballe er kendt for at kunne sætte gang i festen.

Musik i Fredskoven afsluttes med Dan von Dan Dan - et band bestående af unge, som har deres rødder i Skjern og omegn.

I år har arrangørerne lavet amerikansk lotteri mellem sceneskiftene, og der er indgået en aftale med Skjern-Tarm Soroptimister, som kommer og sælger kaffe. Man må ikke selv medbringe mad og drikke, men hele dagen er der mulighed for at købe det på pladsen, og det er Pakhuset, der står i køkkenet.

Musik i Fredskoven plejer at være et stort trækplaster i Skjern. Arkivfoto: Jørgen Kirk
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce