Annonce
Skjern

Michelle Birkballe spiller i Fredskoven i Skjern

Michelle Birkballe er på plakaten til årets udgave af Musik i Fredskoven. Arkivfoto: Kim Haugaard

SKJERN: Så er det sommertid, og det betyder en stor havefest i Skjern. Lørdag den 22. juni er der Musik i Fredskoven, som arrangeres af foreningen Skjern Festuge, og arrangørerne oplyser, at der er sammensat et program for hele familien.

Entreen er gratis, og det hele begynder klokken 14 med fællessang. Herefter er der børneunderholdning ved Mette Katrine og Johs Stærk, indtil The Muneskinners går på klokken 15.30. Bandet, der kommer fra Aalborg, spiller akustisk country, og har en lang historie i det nordjyske. Blandt andet har de varmet op til Villy Nelson i Skovdalen.

Hvis man er til Beatles, så er det fra klokken 18, at det sker. Her kommer Some Thing, og spiller et udvalg fra det store katalog af Beatles-sange. Beatlesekspert og musikjournalist Per Wium binder med korte speaks og anekdoter sangene sammen.

Årets helt store trækplaster går på klokken 20. Arrangørerne har nemlig hyret Michelle Birkballe, der er et særdeles kendt navn i det danske musikmiljø. Hun har udgivet seks album, og har spillet på mange store steder. Michelle Birkballe er kendt for at kunne sætte gang i festen.

Musik i Fredskoven afsluttes med Dan von Dan Dan - et band bestående af unge, som har deres rødder i Skjern og omegn.

I år har arrangørerne lavet amerikansk lotteri mellem sceneskiftene, og der er indgået en aftale med Skjern-Tarm Soroptimister, som kommer og sælger kaffe. Man må ikke selv medbringe mad og drikke, men hele dagen er der mulighed for at købe det på pladsen, og det er Pakhuset, der står i køkkenet.

Annonce
Musik i Fredskoven plejer at være et stort trækplaster i Skjern. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce