x
Annonce
Skjern

Michelin-restaurant er allerede vild med den: Westjysk Smag-likør vinder sølvmedalje

Benny og Dorte Agerbo er stolte af, at en af deres likører har vundet en sølvmedalje i en international konkurrence. Arkivfoto: Jørgen Kirk.

Finderup: - Vi er jublende glade. Det er lækkert at få den anerkendelse. At andre også synes om det, vi arbejder med.

Sådan siger Dorte Agerbo fra Westjysk Smag, efter likør- og eddikeproducentens aronialikør har vundet sølvmedalje ved konkurrencen The Liqueur Masters 2019.

- Det er mennesker, der ved, hvad det drejer sig om, og hvad det skal smage af. Vi er stolte af, at vores likør springer ud og kan være med, nu hvor de har fået så mange sendt ind, siger hun.

Dorte Agerbo og hendes mand Benny Agerbo driver sammen Westjysk Smag.

- Vi tager det nu meget roligt. Det kom ikke helt bag på os. Vi var efter sommerferien i København for at præsentere vores varer for Restaurant Høst, og de var også helt oppe at ringe over den. Men derfor er det stadig fedt at vinde en sølvmedalje, siger Benny Agerbo.

På restauranten Høst, der har fået udmærkelse i Michelin Guiden, kan man således nu købe et glas aronialikør til sin dessert for den nette sum af 135 kroner. Og Benny Agerbo har et klart bud på, hvorfor den likør kan noget særligt.

- Det er den rene smag. Den smager som at tage et aroniabær i munden - bare knap så surt. Den er mere rund og mild. Den har en dyb og lang smag. Det er svært at forklare, men den sure smag forsvinder over 10 måneder i gæring. Vi avler selv den ingefær, der er i. Det er vi lidt stolte af. I stedet for det skal importeres fra Kina, har vi faktisk planter omme bagved. Det eneste, vi køber, er limefrugter. Det kan vi ikke få til at gro, siger Benny Agerbo og fortsætter:

- Vi bruger likøren selv med ost og tapas. Den kan bruges mange steder, men den passer rigtigt godt med tapas, siger han.

Det er den her likør, som både Michelin-restaurant og internationale dommere er faldet for. Foto: Oskar Rumle Rasmussen.
Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce