Annonce
Skjern

Michelin-restaurant er allerede vild med den: Westjysk Smag-likør vinder sølvmedalje

Benny og Dorte Agerbo er stolte af, at en af deres likører har vundet en sølvmedalje i en international konkurrence. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Annonce

Finderup: - Vi er jublende glade. Det er lækkert at få den anerkendelse. At andre også synes om det, vi arbejder med.

Sådan siger Dorte Agerbo fra Westjysk Smag, efter likør- og eddikeproducentens aronialikør har vundet sølvmedalje ved konkurrencen The Liqueur Masters 2019.

- Det er mennesker, der ved, hvad det drejer sig om, og hvad det skal smage af. Vi er stolte af, at vores likør springer ud og kan være med, nu hvor de har fået så mange sendt ind, siger hun.

Dorte Agerbo og hendes mand Benny Agerbo driver sammen Westjysk Smag.

- Vi tager det nu meget roligt. Det kom ikke helt bag på os. Vi var efter sommerferien i København for at præsentere vores varer for Restaurant Høst, og de var også helt oppe at ringe over den. Men derfor er det stadig fedt at vinde en sølvmedalje, siger Benny Agerbo.

På restauranten Høst, der har fået udmærkelse i Michelin Guiden, kan man således nu købe et glas aronialikør til sin dessert for den nette sum af 135 kroner. Og Benny Agerbo har et klart bud på, hvorfor den likør kan noget særligt.

- Det er den rene smag. Den smager som at tage et aroniabær i munden - bare knap så surt. Den er mere rund og mild. Den har en dyb og lang smag. Det er svært at forklare, men den sure smag forsvinder over 10 måneder i gæring. Vi avler selv den ingefær, der er i. Det er vi lidt stolte af. I stedet for det skal importeres fra Kina, har vi faktisk planter omme bagved. Det eneste, vi køber, er limefrugter. Det kan vi ikke få til at gro, siger Benny Agerbo og fortsætter:

- Vi bruger likøren selv med ost og tapas. Den kan bruges mange steder, men den passer rigtigt godt med tapas, siger han.

Det er den her likør, som både Michelin-restaurant og internationale dommere er faldet for. Foto: Oskar Rumle Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: På god fod med Odin

Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce