Videbæk

Michelin-middag på Westergaards Hotel

Gourmet-middag på Westergaards. Hildigunn og Bent Graakjær får travlt med at dække op til mad-elskere, når stjernekokken Paul Cunningham og hans stab onsdag før påske vil tilberede en otte retters gourmet-middag på Westergaards Hotel.

Stjerne-kokken Paul Cunningham fra »The Paul« i Tivoli tilbereder otte retters gourmet-menu på Westergaards Hotel onsdag før påske.

videbæk: Der findes ingen restauranter udenfor København med Michelin-stjerne, tegnet på den ypperste kogekunst. Men nu kommer en kok, hvis restaurant har en Michelin-stjerne til Westergaards Hotel i Videbæk for at tilberede en gourmet-menu for restaurantens gæster.

Det er Paul Cunningham, manden bag restauranten »The Paul« i Tivoli.

Onsdag før påske, den 19. marts står Paul Cunningham og tre af hans stjernekokke i køkkenet på Westergaards Hotel.

Det er to års arbejde med at få aftalen i stand, der nu er kronet med held for værtsparret Hildigunn og Bent Graakjær.

»Det bliver stort. Og sjovt,« siger Bent Graakjær, der tilføjer, at denne begivenhed er den hidtil største i parrets 11 år på Westergaards Hotel.

Otte retters menu
Mens Tivoli og »The Paul« er lukket for vinteren, gæster Paul Cunningham og hans kokkestab fem restauranter i provinsen i løbet af marts-april.

Det er restauranter i Odense, Sydals, Aalborg og Århus. Westergaards Hotel er den eneste restaurant i hele den vestlige del af Jylland, som er med på det, Paul Cunningham kalder »Gourmet on the road tour«.

»Vi er da meget beærede over, at de vil aflægge os et besøg,« siger Bent Graakjær med vestjysk beskedenhed.

Parret regner med, at der vil komme gæster fra hele Vest- og Midtjylland til de 40, maksimalt 60 pladser i restauranten.

Stjerne-menuen, der består af otte retter plus kaffe, vil - inklusive tilhørende vine - koste 1500 kroner pr. kuvert.

Lokal kontakt
At Westergaards Hotel overhovedet er kommet med på den fornemme liste over restauranter, som Paul Cunningham og hans team besøger, skyldes alene, at Bent Graakjær, der selv er kokkeuddannet, i mange år har kendt Morten Tønnesen, der er medejeren af »The Paul,« idet Morten Tønnesen stammer fra Herborg.

»Morten og Paul Cunningham var elever sammen på Søllerød Kro,« fortæller Bent Graakjær.

Westergaards Hotel planlægger nu et større reklamefremstød for at fortælle mad-elskere over hele Vest- og Midtjylland, at det nu bliver muligt at nyde en Michelin-middag i Videbæk.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce