Annonce
Sport

Michael Sandstød tiltalt for vold mod cykelrytter

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den tidligere cykelrytter og arrangør af det københavnske seksdagesløb Michael Sandstød er tiltalt for vold.

Den tidligere cykelrytter og arrangør af det københavnske seksdagesløb Michael Sandstød er blevet tiltalt for vold mod en kvindelig cykelrytter.

Det skriver Ekstra Bladet, der har fået aktindsigt i anklageskriftet.

Episoden fandt angiveligt sted under dette års udgave af det traditionsrige seksdagesløb, der blev afholdt i starten af februar i Ballerup Super Arena.

Her greb 51-årige Sandstød ifølge anklagemyndigheden hårdt fat i armen på den 28-årige cykelrytter Michelle Quaade. Så hårdt, at der opstod "blodunderløbne mærker".

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår sagen skal for retten, oplyser Københavns Vestegns Politi over for Ekstra Bladet.

Michael Sandstød har ikke ønsket at kommentere tiltalen eller episoden over for Ekstra Bladet.

Aviser har talt med Michelle Quaade. Ifølge hende opstod episoden, da hun under seksdagesløbet konfronterede Michael Sandstød, fordi Quaade og hendes makker fejlagtigt var blevet frataget førstepladsen i løbet og dermed en hædersrunde i Ballerup Super Arena.

- Kommissærerne var enige i, at vi havde vundet, og det var derefter, jeg henvendte mig til Sandstød for at høre om, hvorvidt det var muligt at blive hædret, siger Michelle Quaade til Ekstra Bladet.

Hun blev efter episoden diskvalificeret og bortvist fra løbet.

Torsdag skrev Ekstra Bladet, at Jimmi Madsen, der er med til at arrangere det københavnske seksdagesløb sammen med Sandstød, bliver undersøgt af det danske og norske cykelforbund.

Også Danmarks Idrætsforbund undersøger ham for krænkelser af en dengang 22-årig norsk cykelrytter ved navn Anita Stenberg tilbage i 2014.

I slutningen af oktober meddelte Michael Sandstød, at det københavnske seksdagesløb på grund af personlige årsager ikke vil blive afviklet i 2020, som det ellers var planen.

/ritzau/

Annonce
Artiklen på EB''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce