Tarm

Michael fra VM Tarm har sat en verdensrekord i Tyskland

Håndcykelrytter Michael Jørgensen deltog i weekenden i et internationalt cykelløb i Tyskland, hvor han fik en tredjeplads. Undervejs i løbet satte han imidlertid en verdensrekord.

TARM-GRINDSTED: Sommeren har været god for Grindsted-håndcykelrytteren Michael Jørgensen, der arbejder hos VM Tarm.

Han blev i juni danmarksmester i håndcykling for tredje år i streg. I weekenden blev det så til en verdensrekord, da han blev den hurtigste håndcykelrytter på maratondistancen nogensinde. Det skete ved det internationale stævne "Internationaler Rollstuhlmarathon" i Heidelberg.

Her krydsede danskeren de 42,195 kilometer i tiden 57:06 minutter, hvilket er 34 sekunder hurtigere end den tidligere rekord fra 2017.

- Jeg har trænet ekstremt hårdt i den seneste tid! De sidste træninger blev kørt i regnvejr, og det tog næsten 14 timer i bilen at komme til Heidelberg på grund af ferietrafik. Så hvis jeg skal være helt ærlig, så var jeg lidt træt inden løbet. Men da startskuddet gik, flaskede alt sig. Jeg kom med i frontgruppen, var presset et par gange, men heldigvis kiggede Jetze Plat i spejlet, og efter 25 kilometer var vi kun Jetze, Jonas og mig tilbage. Selv om vores tid der ikke var superhurtig, besluttede vi os for at køre efter rekorden! Det blev til et perfekt teamwork, og da vi kørte over Marathon-linjen, stod tiden på 57.06 minutter. Jeg var heldigvis forrest. Men alle tre havde del i rekorden, skriver Michael Jørgensen på sin facebookprofil.

Maratondistance er lagt ind i selve løbet, som var på 45 kilometer. Michael Jørgensen sad med i frontgruppen indtil målstregen, hvor det blev til en tredjeplads, hvilket var fuldt tilfredsstillede, skriver han endvidere.

Den succesfulde Grindsted-rytter skal til efteråret repræsentere Danmark ved VM i paracykling.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce