Annonce
Tarm

Michael fra VM Tarm har sat en verdensrekord i Tyskland

Håndcykelrytter Michael Jørgensen deltog i weekenden i et internationalt cykelløb i Tyskland, hvor han fik en tredjeplads. Undervejs i løbet satte han imidlertid en verdensrekord.

TARM-GRINDSTED: Sommeren har været god for Grindsted-håndcykelrytteren Michael Jørgensen, der arbejder hos VM Tarm.

Han blev i juni danmarksmester i håndcykling for tredje år i streg. I weekenden blev det så til en verdensrekord, da han blev den hurtigste håndcykelrytter på maratondistancen nogensinde. Det skete ved det internationale stævne "Internationaler Rollstuhlmarathon" i Heidelberg.

Her krydsede danskeren de 42,195 kilometer i tiden 57:06 minutter, hvilket er 34 sekunder hurtigere end den tidligere rekord fra 2017.

- Jeg har trænet ekstremt hårdt i den seneste tid! De sidste træninger blev kørt i regnvejr, og det tog næsten 14 timer i bilen at komme til Heidelberg på grund af ferietrafik. Så hvis jeg skal være helt ærlig, så var jeg lidt træt inden løbet. Men da startskuddet gik, flaskede alt sig. Jeg kom med i frontgruppen, var presset et par gange, men heldigvis kiggede Jetze Plat i spejlet, og efter 25 kilometer var vi kun Jetze, Jonas og mig tilbage. Selv om vores tid der ikke var superhurtig, besluttede vi os for at køre efter rekorden! Det blev til et perfekt teamwork, og da vi kørte over Marathon-linjen, stod tiden på 57.06 minutter. Jeg var heldigvis forrest. Men alle tre havde del i rekorden, skriver Michael Jørgensen på sin facebookprofil.

Maratondistance er lagt ind i selve løbet, som var på 45 kilometer. Michael Jørgensen sad med i frontgruppen indtil målstregen, hvor det blev til en tredjeplads, hvilket var fuldt tilfredsstillede, skriver han endvidere.

Den succesfulde Grindsted-rytter skal til efteråret repræsentere Danmark ved VM i paracykling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

112

22-årig taget med 26.700 kroner og bunker af narko: Pengene kommer fra salg af jule-mandler

Annonce