Ringkøbing-Skjern

MG MidtVest-mandskaber kom på opgaveløb i byger, sol og blæst

MG MidtVests medlemmer var forleden samlet til et opgave løb, der både forgik i kraftige regnbyger og solskin. 34 mandskaber deltog i løbet. Privatfoto
34 mandskaber deltog forleden i MG MidtVest 135 kilometer opgaveløb i deres smukke veteranbiler. Det blev periodevis en temmelig våd oplevelse, men også med solskin før finalen på Røgind Kro.

Ringkøbing-Skjern: Heldigvis har de åbne modeller af den engelske bil MG som oftest kaleche, så kører og "co-driver" sad nogenlund i tørvejr. Det blev der brug for, da MG MidtVest forleden havde sat sine medlemmer i møde til et opgaveløb, der blev indledt med morgenkaffe i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. De 34 deltagende mandskaber måtte nemlig et par gange i løbet af den i alt 135 kilometer lange rute igennem adskillige kraftige byger. "En strålende oplevelse" som flere medlemmer bemærkede.

Efter en kort velkomst og briefing af den lokale løbsleder Carsten Thorgaard, trillede bilerne ud på en rute på 135 km Turen gik i første omgang gennem en del af Skjern by mod engene til Skaven strand, hvor anden opgave ventede deltagerne. Første opgave var løst inden starten. Herfra gik turen via Hemmet og Sdr. Vium til Ådum.

Under tunge regnskyer men også med solstrejf skinnede MG'erne fra MG MidtVest om kamp med solen - men bemærk kalecherne er slået op - før man kørte ud på en 135 km lang rute. Privatfoto

Sol i Ringkøbing

Mens deltagerne ventede på at komme til eksamensbordet, kunne man besigtige den store samling af biler, jukebokse og meget andet, som Martin Andersen gennem årene har samlet, han havde nemlig med stor velvilje stillet lokaler til rådighed for MG folket. Ved bordet skulle deltagerne artsbestemme nummerplader.

Herfra videre ud i landskabet til Bundsbæk Mølle, som var tiltænkt frokostpause. Vejrguderne viste sig imidlertid fra deres værste side på det tidspunkt, så deltagerne blev ret hurtigt sendt videre mod næste destination, som var placeret ved Danmarks flymuseum i Stauning.

Ringkøbing blev indtaget i godt vejr og solen strålede over rådhuspladsen. Fremme på Røgind Kro blev de tre vinderhold - Odder, Broby og Rudkøbing hædret.

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Annonce