x
Annonce
Ringkøbing

Mette Mosgaard: Køb én ting lokalt hver dag så overlever butikkerne krisen

Mette Mosgaard, der ejer butikken Raasted i Vester Strandgade i Ringkøbing, sælger rigtig mange puslespil på raasted.dk i disse dage. Da der ikke er så mange kunder i butikken, bruger hun blandt andet tiden på af finpudse hjemmesiden, facebook og instagram. Hun er vildt lykkelig for den opbakning hun oplever, og håber, at alle vil købe lidt lokalt hver dag, enten i de lokale butikker, der har åbent, eller i lokale butikkers onlineforretninger. Foto: Kaj Poulsgaard
Mette Mosgaard har travlt med at pakke puslespil i Raasted. Hun er lykkelig for den lokale opbakning under corona-krisen. Hvis alle køber mindst én ting lokalt hver dag - online eller i de butikker, der stadig er åbne, så overlever vi krisen, siger hun.

Ringkøbing: Det lyder næsten som en selvmodsigelse i denne tid, hvor rigtig mange butiksansatte er sendt hjem på ubestemt tid. Men Mette Mosgaard har ingen ansatte i sin butik Raasted i Vestre Strandgade i Ringkøbing, og derfor har hun pludseligt fået ekstra travlt på trods af, at der kun må være fem kunder i butikken ad gangen.

- Jeg var ved at skrive det på døren, men det giver ingen mening, for så mange fysiske kunder har jeg sjældent. Til gengæld er mange af mine kunder og meget af min handel flyttet på nettet. Det giver meget mere at pakke, og ikke mindst meget mere arbejde med at opdatere hjemmesiden, facebook og instagram. Det er lidt tidskrævende, og derfor typisk ikke noget, der er så meget tid til, når man står alene i en butik, siger Mette Mosgaard.

Den helt store sællert lige nu på raasted.dk er i øvrigt puslespil.

- Der er puslespil for New York, London, Barcelona og København, Berlin, Paris og Aarhus, men det er Danmarks-puslespillet, der sælger bedst. Heldigvis får jeg en ny sending puslespil i dag, siger Mette Moesgaard.

Hun har netop fået forårsvarer for mange kroner hjem i butikken, og har erkendt, at meget af tøjet ikke ikke bliver solgt i dette forår.

- Jeg priser mig lykkelig for, at jeg ikke har en kæmpe stor tøjbutik fyldt med forårets mode. Heldigvis er modefarverne i år meget afdæmpede - nærmest vestkystagtige - og snittet i min kollektion er også så klassisk, at tøjet sagtens kan sælges senere, siger Mette Mosgaard.

Hun er nærmest rørt over den støtte hun oplever fra sine kunder.

- Det er ikke det sjoveste at have butik i en turistby i denne tid, men jeg håber at mange af mine danske kunder vil kigge forbi senere i år. Det vil være forfærdeligt, hvis den her krise kommer til at koster mange butikker livet, derfor håber jeg, at rigtig mange husker at købe lokalt - også på nettet. Man kan jo også få bragt ud lokalt og for eksempel købe gavekort til alle lokale butikker via handelsforeningen, siger Mette Mosgaard.

- Jeg vildt lykkelig for den støtte jeg oplever, og jeg tænker, at hvis alle køber mindst én ting lokalt hver dag, så overlever butikkerne krisen, siger Mette Mosgaard.

Ringkøbing Handelsforening har på ringkoebing.dk lavet en guide til lokale butikker, der har onlinesalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Med politiet på patrulje: God ro og orden under blå himmel i Søndervig

Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce