Annonce
Ringkøbing

Mette Mosgaard: Køb én ting lokalt hver dag så overlever butikkerne krisen

Mette Mosgaard, der ejer butikken Raasted i Vester Strandgade i Ringkøbing, sælger rigtig mange puslespil på raasted.dk i disse dage. Da der ikke er så mange kunder i butikken, bruger hun blandt andet tiden på af finpudse hjemmesiden, facebook og instagram. Hun er vildt lykkelig for den opbakning hun oplever, og håber, at alle vil købe lidt lokalt hver dag, enten i de lokale butikker, der har åbent, eller i lokale butikkers onlineforretninger. Foto: Kaj Poulsgaard
Mette Mosgaard har travlt med at pakke puslespil i Raasted. Hun er lykkelig for den lokale opbakning under corona-krisen. Hvis alle køber mindst én ting lokalt hver dag - online eller i de butikker, der stadig er åbne, så overlever vi krisen, siger hun.

Ringkøbing: Det lyder næsten som en selvmodsigelse i denne tid, hvor rigtig mange butiksansatte er sendt hjem på ubestemt tid. Men Mette Mosgaard har ingen ansatte i sin butik Raasted i Vestre Strandgade i Ringkøbing, og derfor har hun pludseligt fået ekstra travlt på trods af, at der kun må være fem kunder i butikken ad gangen.

- Jeg var ved at skrive det på døren, men det giver ingen mening, for så mange fysiske kunder har jeg sjældent. Til gengæld er mange af mine kunder og meget af min handel flyttet på nettet. Det giver meget mere at pakke, og ikke mindst meget mere arbejde med at opdatere hjemmesiden, facebook og instagram. Det er lidt tidskrævende, og derfor typisk ikke noget, der er så meget tid til, når man står alene i en butik, siger Mette Mosgaard.

Den helt store sællert lige nu på raasted.dk er i øvrigt puslespil.

- Der er puslespil for New York, London, Barcelona og København, Berlin, Paris og Aarhus, men det er Danmarks-puslespillet, der sælger bedst. Heldigvis får jeg en ny sending puslespil i dag, siger Mette Moesgaard.

Hun har netop fået forårsvarer for mange kroner hjem i butikken, og har erkendt, at meget af tøjet ikke ikke bliver solgt i dette forår.

- Jeg priser mig lykkelig for, at jeg ikke har en kæmpe stor tøjbutik fyldt med forårets mode. Heldigvis er modefarverne i år meget afdæmpede - nærmest vestkystagtige - og snittet i min kollektion er også så klassisk, at tøjet sagtens kan sælges senere, siger Mette Mosgaard.

Hun er nærmest rørt over den støtte hun oplever fra sine kunder.

- Det er ikke det sjoveste at have butik i en turistby i denne tid, men jeg håber at mange af mine danske kunder vil kigge forbi senere i år. Det vil være forfærdeligt, hvis den her krise kommer til at koster mange butikker livet, derfor håber jeg, at rigtig mange husker at købe lokalt - også på nettet. Man kan jo også få bragt ud lokalt og for eksempel købe gavekort til alle lokale butikker via handelsforeningen, siger Mette Mosgaard.

- Jeg vildt lykkelig for den støtte jeg oplever, og jeg tænker, at hvis alle køber mindst én ting lokalt hver dag, så overlever butikkerne krisen, siger Mette Mosgaard.

Ringkøbing Handelsforening har på ringkoebing.dk lavet en guide til lokale butikker, der har onlinesalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det kontantløse samfund: Corona-krisen kan skubbe mønter og sedler i graven

Annonce