Annonce
Debat

Mette Frederiksen glemte højtiden: Det er ikke nok med en sikker påske

Tarm Kirke. Foto: Christian Baadsgaard

Læserbrev: Hvor jeg dog savner fra politisk hold en vægtning af og forståelse for, hvad højtider og helligdage betyder. Det er tankevækkende, hvordan forårets store kirkelige højtider er fraværende i rammeaftalen om plan for genåbning af Danmark.

I pjecen Påske 2021 udgivet af det nationale kommunikation partnerskab er der kun ord om smitteforebyggende tiltag og gode råd til en sikker påske, ikke en hilsen eller ønske om en glædelig påske. Kun en henvisning til os om, at vi kan finde det nærmeste testcenter på coronasmitte.dk.

Folketingets partier gik den 22. marts sammen om en rammeaftale med en plan for genåbning af Danmark. Planen er et resultat af politiske forhandlinger, og der ligger nu en fin og mere langsigtet plan for genåbning, hvis da ellers smittetrykket bliver på niveau og vaccinationsplanerne holder. Med 14 dages intervaller forventes samfundet gradvist genåbnet. Nye lempelser og åbninger begynder først efter påske og efter pinse.

Jeg ville personligt ønske, at Folkekirken var blevet åbnet mere, så vi i det mindste kunne have sunget den rige skat af påskesalmer inde i landets kirker. Det kunne vi nemt have gjort ansvarligt, som folkekirken gjorde det sidste efterår. Men sådan blev det ikke. Nu gør vi det så udenfor. Jeg glæder mig til gengæld over, at børn og unge nu kan komme i skole igen og se og møde hinanden fysisk på ungdoms og voksen uddannelserne i alt fald nogle dage om ugen, og jeg glæder mig til snart at kunne komme til frisør igen. Jeg ser også frem til de udvidede muligheder for erhvervs- og forretningsliv og glæder mig til at kunne sidde i Ribe og få en kop kaffe udendørs på en af byens cafeer fra den 21, april.


Jeg tog Mette Fredriksen på ordet, da hun i december ville have os til at se frem til en glædelig påske


Jeg tog Mette Fredriksen på ordet, da hun i december ville have os til at se frem til en glædelig påske, men hun tænkte tydeligvis ikke på højtiden og på, hvordan helligdage nærer dagliglivet og giver mod og lyst til arbejdet i dagligdagen.

Højtider og helligdage giver samfundet en fælles ro. Jeg plæderer ikke for en rigid hviledags overholdelse, stramme regler for, hvad man må og kan gøre. Men se dog helligdagene som en gave. De giver os en rytme, som ikke kun er urets, flytter os ud af rutinen, er en pause og tider, hvor fornyelse kan finde sted.

Hvorfor ikke altid begynde en søndag med at lempe og åbne?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Nu bliver Rute 15 forhåbentlig bredere

Annonce