Annonce
Navne

Nyt ansigt hos Dansk Kyst- og Naturturisme: Museumsdirektør Mette Bjerrum indtager bestyrelsen

Mette Bjerrum Jensen foran en af de helt store museumsattraktioner - Lyngvig Fyr. Foto: Ringkøbing-Skjern Museum
Direktør for Ringkøbing Skjern Museum, Mette Bjerrum, er en af fire nye bestyrelsesmedlemmer i Dansk Kyst- og Naturturisme.

Ringkøbing-Skjern: Fire erfarne turismeprofiler er indtrådt som medlemmer af bestyrelsen i Dansk Kyst- og Naturturisme. De erstatter fire markante profiler, der har været med på hele rejsen, siden forretningsområdet i 2015 blev samlet i én organisation. Kyst- og naturturismen oplever i øjeblikket øget politisk fokus, og det bliver bestyrelsens opgave at fastholde og udnytte momentum det kommende år.

Det skriver Dansk Kyst- og Naturturisme i en pressemeddelse.

Turismen har for alvor fået plads på den politiske dagsorden nationalt, og det glæder man sig over hos Dansk Kyst- og Naturturisme, som nu byder nye kræfter velkommen i bestyrelsen. Dansk Kyst- og Naturturisme siger samtidig farvel til fire bestyrelsesmedlemmer, der har sat deres tydelige præg på den positive udvikling, kyst- og naturturismen har gennemgået de seneste år. Tre af de fire afgående bestyrelsesmedlemmer stopper, idet fondens vedtægter tilsiger, at medlemmer maksimalt kan sidde i bestyrelsen i tre valgperioder.

De nye bestyrelsesmedlemmer skal bidrage til at sikre erhvervets langsigtede konkurrenceevne på bagkant af COVID-19. Vigtigheden af bestyrelsens arbejde er ikke blevet mindre efter det seneste år, hvor coronarestriktioner betød en samlet nedgang for dansk turisme, men samtidig overvældende interesse fra danskerne for landets kyst- og naturområder.


Corona-krisen har skabt et øget politisk fokus på kyst- og naturturismens betydning som vækstmotor for en lang række erhverv. På trods af et samlet fald på syv procent i antallet af overnatninger har det seneste år cementeret, at gæsterne er vilde med de danske kyster og den vilde natur, og det momentum skal vi udnytte de kommende år.

Kjeld Zacho Jørgensen, formand for bestyrelsen i Dansk Kyst- og Naturturisme


- Vi er meget glade for at kunne tilføje fire erfarne profiler til bestyrelsen med henblik på det vigtige stykke arbejde, der ligger foran os de kommende år, siger Kjeld Zacho Jørgensen, formand for bestyrelsen i Dansk Kyst- og Naturturisme, og fortsætter:

- Corona-krisen har skabt et øget politisk fokus på kyst- og naturturismens betydning som vækstmotor for en lang række erhverv. På trods af et samlet fald på syv procent i antallet af overnatninger har det seneste år cementeret, at gæsterne er vilde med de danske kyster og den vilde natur, og det momentum skal vi udnytte de kommende år.

Annonce

Mette Bjerrum er med

De fire nye bestyrelsesmedlemmer, der indtrådte 11. marts, tæller Mette Bjerrum, direktør for Ringkøbing Skjern Museum, Jørgen Christensen, direktør for Small Danish Hotels, Torben Kylling Petersen, direktør for oplevelsesparken Universe samt Tommy Kjærsgaard Jensen, der er direktør i Action House Løkken og medejer af blandt andet Løkken Klit Camping og Klim Strand Camping. De erstatter Christian Woller, direktør i Legoland, Henrik B. Nielsen, direktør i Djurs Sommerland, Steen Slaikjær, direktør i Hvidbjerg Strand Feriepark, samt Mikkel Aarø-Hansen, CEO i Wonderful Copenhagen.

- Med de fire nye bestyrelsesmedlemmer er vi fortsat bredt repræsenteret i hele landet, hvilket er afgørende for, at vi kan skabe en fælles retning for kyst- og naturturismen. Særligt efter et ekstraordinært 2020, der stod i coronapandemiens tegn, og hvor nogle turismeaktører har oplevet det bedste år nogensinde, mens andre har oplevet markant tilbagegang, er det vigtigt med en bredt funderet bestyrelse, der kan sætte retningen for Dansk Kyst- og Naturturisme, slutter Kjeld Zacho Jørgensen.

Fakta om Dansk Kyst‑ og Naturturisme

Dansk Kyst‑ og Naturturisme er en erhvervsdrivende fond, der vil udvikle og skabe vækst i kyst‑ og naturturismen i Danmark. Fonden er ansvarlig for udviklingen af kyst‑ og naturturismen i hele Danmark og skal medvirke til at vende tilbagegang til vækst og vinde nye markedsandele.

Dansk Kyst‑ og Naturturisme fokuserer på tre sammenhængende kerneområder inden for kystturisme; at sikre international synlighed, produktfornyelse og bedre destinationskvalitet. Se eventuelt mere på www.kystognaturturisme.dk

Bestyrelsen i Dansk Kyst- og Naturturisme:

Kjeld Zacho Jørgensen (formand)

Adm. direktør Jan B. Olsen, VisitDenmark

Direktør Pernille K. Lydolph, Destination Bornholm

Direktør Helle Reedtz-Thott, Gavnø Fonden

Direktør Per Dam, Sol og Strand Feriehusudlejning

Direktør Jørgen Christensen, Small Danish Hotels, Horsens

Direktør Mette Bjerrum Jensen, Ringkøbing-Skjern Museum

Direktør Torben Kylling Petersen, Universe, Sønderjylland

Direktør og medejer Tommy Kjærsgaard Jensen, Løkken Action House, Løkken Klit Camping og Klim Strand Camping

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Navne

Ny i Landbobanken

coronavirus

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce