Ringkøbing

Mette måtte trække sine ord i sig: Nu er fremtiden sikret for lægehus

Der står nu Tim Lægehus på facaden, efter Mette Ballegaard Madsen er blevet medejer af klinikken, som Karsten Rejkjær Svendsen tidligere ejede sammen med Thorkild Poulsen. Foto: Kaj Poulsgaard
Karsten Rejkjær Svendsen ved godt, at det kan være svært at lokke yngre læger til de små klinikker på landet, og at Mette Ballegaard Madsen som nyuddannet læge er meget eftertragtet. Derfor er han naturligvis lykkelig for, at Mette har valgt at købe sig ind i Tim Lægehus.

Tim: "I skal ikke regne med, at jeg vil købe mig ind i jeres lægehus".

Sådan sagde Mette Ballegaard Madsen, da hun i februar sidste år kom til Tim for at færdiggøre sin uddannelse som speciallæge i almen medicin ved at være uddannelseslæge hos lægerne Svendsen & Poulsen.

1. maj valgte hun alligevel at købe Thorkil Poulsens halvpart af klinikken, og hun har derfor sikret fremtiden for lægehuset i Tim i en tid, hvor mange af de små lægeklinikker har svært ved at lokke yngre læger til.

Hvad skete der i mellemtiden?

- Den gang synes jeg, at der ville være for langt at køre fra Mejrup, hvor jeg bor med min mand og vores tre børn. Men nu har jeg fundet ud af, at det ikke er noget problem, og jeg er bare blevet mere og mere glad for at være læge i Tim, siger Mette Ballegaard Madsen.

- Jeg har altid haft en drøm om at prøve de små enheder af. Jeg har tidligere været i større lægehuse i Holstebro og Aulum, hvor jeg var glad for at være, men jeg er bare mere til det helt nære, hvor der ikke er så mange patienter, og hvor du som selvstændig læge har mulighed for at få lidt mere indflydelse på din hverdag, fordi der ikke er fem andre læger, du skal være enige med. Og så er der jo også det faktum, at Karsten er en rigtig god læge, som jeg gerne vil arbejde sammen med. Jeg kommer jo til at trække på hans ekspertise og kendskab til vores patienter i mange år endnu, siger Mette Ballegaard Madsen.

Mette Ballegaard Madsen

Mette Ballegaard Madsen er 38 år.

Hun er født og opvokset i Velling, har gået på Ringkøbing Skole og på Ringkjøbing Gymnasium.

Hun har studeret til læge i Aarhus og har været uddannelseslæge hos Thorkil Poulsen og Karsten Rejkjær Svendsen i Tim siden februar 2018.

Mette Ballegaard Madsen blev færdiguddannet speciallæge i almen medicin 30. april 2019. Dagen efter købte hun Thorkil Poulsens halvpart i Tim Lægehus.

Privat bor hun i Mejrup ved Holstebro sammen med sin mand Dennis og deres tre børn; Mathilde på 11 år, Magnus på otte år og Malthe på syv år.

Når hun ikke arbejder som læge, er hun meget sammen med familien. Hun er også aktiv indenfor gymnastik.

Hvad med her?

- Jeg vidste jo godt, at Mette som nyuddannet læge, var eftertragtet. På et tidspunkt, hvor vi taler om de mange muligheder, hun har, spørger hun "Hvad med her?".

- Man hører ofte, ikke mindst i den politiske debat, at vi løser lægemanglen ved, at læger går sammen i store enheder eller regionsklinikker, hvor lægen ikke behøver at tage sig af den daglige drift. Det skulle virke rekrutterende på de unge læger, men det er ikke min erfaring. De vil faktisk gerne have fod under eget bord, og jeg vidste jo, at Mette er den type, der gerne vil have ansvar og indflydelse. Når man spørger de unge almen medicinere, så vil de fleste gerne være i lægehuse med tre til fem læger, men nogen vil altså også gerne være to, og det er bare dejligt. Det tilbud kunne vi kun sige ja tak til, så dagen efter, at hun blev færdiguddannet, købte hun Thorkils anpart, siger Karsten Rejkjær Svendsen.

Karsten Rejkjær Svendsen er 57 år, og han har ingen planer om at gå på pension foreløbig.

- Jeg bliver ved, så længe jeg har helbredet til det og kan følge med. Og med det gode generationsskifte, vi nu har fået, får jeg kun endnu mere lyst til at blive ved med at være læge i Tim, siger han.

- At være privatpraktiserende læge er noget af det bedste, man kan være. Og at det kan lykkes at bevare et lægehus i Tim i den nuværende pressede situation, synes jeg naturligvis er super godt. At lægerne i Tim, nu også har forskellig alder og forskellig køn, er da endnu et plus, selv om det ikke er afgørende for lægebehandlingen, siger Karsten Rejkjær Svendsen.

- I et mindre lægehus får du relation til alle - ikke bare til patienten, men til hele familien. Det giver en fantastisk dynamik, at du kommer til at kende hele generationer, siger Mette Ballegaard Madsen, der er blevet utroligt godt taget imod i Tim.

- Modtagelsen i Tim medvirker helt klart til min glæde ved at være her. Samtidig har Karsten og jeg fælles værdier og en fælles forståelse for, hvad vi gerne vil med lægehuset og med vores lægegerning, siger Mette Ballegaard Madsen.

En ugentlig dag væk

Lægehuset i Tim har 3.000 patienter i dag. Normen er 1.600 patienter pr. læge, så der er stadig åben for tilgang. Der er ansat lægesekretær og sygeplejerske, begge på fuldtid.

Mette og Karsten har aftalt, at de hver har en ugentlig dag væk fra klinikken. Det giver en fleksibilitet, i en travl hverdag.

- Det giver mig lidt mere tid til at være sammen med mine børn, og Karsten kan fortsætte sit arbejde i Praktiserende Lægers Organisation, siger Mette Ballegaard Madsen med et smil.

- Ud over fire dage i lægehuset fra 8 til 16 har vi hjemmeopkobling til det arbejde der kan foregå, uden patienten er fysisk til stede, og dertil kommer arbejde i lægevagten. Så vi keder os ikke som privatpraktiserende læger, men vi går op i at få klinikken til at køre godt, og i, sammen med vores personale, at give patienterne en god behandling, siger Karsten Rejkjær Svendsen.

Karsten Rejkjær Svendsen byder Mette Ballegaard Madsen velkommen som ny læge i den tidligere mejeribygning i Tim. Lægehuset har fået lidt ny maling og et nyindrettet venteværelse, efter hun er blevet medejer. Foto: Kaj Poulsgaard

Nye farver og nye møbler

I og med, at patienterne i Tim allerede kender Mette Ballegaard Madsen, vil mange nok ikke bemærke den store forskel i hverdagen i lægehuset. Men lidt er der sket, ud over navneændringen til Tim Lægehus.

- Jeg ville gerne gøre lægehuset lidt mere til mit, så vi har fået nye farver og nye møbler og en ny indretning af venteværelse. Vi har dyrket det der med, at det er det gamle mejeri, siger Mette Ballegaard Madsen.

- Vi fik indretningsarkitekt Tina Switzer til at hjælpe os, og resultatet er ret flot. Det var vist heller ikke for tidligt, at vi fik lægehuset nyindrettet lidt, siger Karsten Rejkjær Svendsen.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen