Annonce
Sport

Messi har svært ved at acceptere premierenederlag

Rodolfo Buhrer/Reuters
Argentina tabte sin første Copa America-kamp til Colombia. Holdet havde fortjent bedre, mener Lionel Messi.

Argentina jagter sit første trofæ med seniorlandsholdet siden 1993. Men natten til søndag dansk tid fik holdet en skidt start på Copa America med et nederlag på 0-2 til Colombia.

Nederlaget er en bitter pille at sluge for argentinerne, der nu er under pres i gruppe B.

- Vi er skuffede, fordi de scorede et flot mål, mens vi spillede bedst, siger en ærgerlig Lionel Messi ifølge nyhedsbureauet AP.

- Det vil tage noget tid at acceptere det her nederlag, men vi må tage de positive ting med fra kampen og forsøge at rejse os og vinde næste kamp. Vi har stadig masser af chancer, siger den argentinske profil.

Efter en målløs første halvleg, hvor Colombia havde overtaget, lagde Argentina pres på Colombia i anden halvleg. Men i det 71. minut modtog den indskiftede Roger Martinez en aflevering ude på venstre kant, og efter et løb ind i banen sendte han bolden op i det ene målhjørne til colombiansk føring på 1-0.

Duvan Zapata bragte i det 86. minut Colombia på 2-0, da han tæt under mål sparkede en tværaflevering fra Jefferson Lerma i mål og lukkede kampen.

Qatar og Paraguay - de to øvrige hold i gruppe B - møder hinanden søndag.

Argentina har to gruppekampe tilbage til at rette op på skuffelsen. Den første af dem finder sted på torsdag mod Paraguay.

Landstræner Lionel Scaloni tror stadig på projektet.

- Vi har stadig to kampe, og hvis vi vinder dem, går vi helt sikkert videre, konstaterer han.

Argentinerne har nået finalen ved det sydamerikanske fodboldmesterskab fire af de seneste fem gange, turneringen har været afholdt.

Men både i 2004, 2007, 2015 og 2016 måtte de nøjes med sølvmedaljer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce