Annonce
Ringkøbing-Skjern

Mere selvdisciplin, tak - ellers får vi ikke bugt med coronaen

Har du også bemærket det? Vi er begyndt at stå tættere sammen, når vi køber ind. Vi er begyndt så småt at give hinanden hånden igen. Vi tænker ikke så meget på at holde afstand til folk. Vi spritter knapt så meget af, som vi gjorde for kort tid siden.

Vi er kort sagt begyndt at vende tilbage til de normer for omgængelse i det offentlige rum, som herskede før coronaen.

Menneskeligt forståeligt, men på mange andre måder noget skidt. Nu gik det nemlig lige så godt med smittetallene; nu går det knap så godt. Antallet af Covid-19-inficerede stiger igen, og selv om indlæggelsestallene fortsat er meget lave, og der kan gå dage mellem, at folk dør med Covid-19, er det bare et spørgsmål om tid, før både indlæggelses- og dødstal stiger.

Annonce

Hvis ikke vi passer på, risikerer vi, at vi rammes af en ny bølge af corona-infektioner. Især bliver det interessant - måske lovlig interessant - at se, hvordan tallene vil udvikle sig her i det vestjyske.
Der er ingen vej uden om. Vi må til at corona-disciplinere os selv igen.
Turisme-presset er åbenlyst, når vi færdes i byer som Ringkøbing, Søndervig og Hvide Sande og på populære oplevelsessteder som Bork Vikingehavn, Wow-Park og Naturkraft; danskere og nordtyskere har jo  heller ikke så mange andre steder at tage hen, for i Sydeuropa går det den forkerte vej.

Det kan det også nemt og meget hurtig gøre hos os; en enkelt superspreder eller to, en klynge af infektioner, så er en vis person løs i Laksegade.

Danmark har indtil nu været en succeshistorie, når det gælder begrænsning af corona-epidemien. Vi har opnået fine resultater uden den samme totale nedlukning af samfundet, som vi har set andre steder i Europa. Det ville være pokkers ærgerligt, hvis vi sætter alt det på spil ved tankeløs efterladenhed.

Så der er ingen vej uden om. Vi må til at corona-disciplinere os selv igen. Det er heldigvis ikke så svært. Det ved vi, fordi vi har gjort det med succes indtil nu. Det handler om afstand, håndsprit, at undgå store forsamlinger og så videre - alt det vi jo allerede ved så godt. Måske suppleret med mundbind i visse situationer.

Det er ærgerligt, men sådan er det, og sådan vil det være, indtil der forhåbentlig foreligger en vaccine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce