Annonce
Ringkøbing

Mere medvind til 'Meter i sekundet': Stine Pilgaard nomineret til endnu en pris for vestjysk bestseller

Da Stine Pilgaard fra Velling i midten af maj sidste år udgav 'Meter i sekundet,' omtalte en anmelder på Jyllands-Posten romanen som årets udgivelse, og 'Meter i sekundet' blev beskrevet som 'en fuldstændig fabelagtig roman om at falde til langt ude på landet og midt i livet.' Arkivfoto: Johan Gadegaard
Forfatter Stine Pilgaard er netop nomineret til Martha-prisen, der bliver uddelt i efteråret.
Annonce

Velling: 2020 var - trods alt - et godt år for Stine Pilgaard, der bor i Velling. Hun blev mor for anden gang og udgav sin tredje roman, 'Meter i sekundet,' der på det nærmeste har taget Danmark med storm.

2021 tegner også til at blive fin for bestsellerforfatteren, der allerede nu kan glæde sig over at være nomineret til to priser for sin seneste udgivelse. I selskab med fem andre forfattere blev Stine Pilgaard i slutningen af 2020 nomineret til DR Romanprisen 2021, og senest er hun nu også kommet i spil til at modtage bogprisen Martha.

Bag Martha-prisen står Bog & idé, og det særlige ved denne pris er, at det er butikskædens medarbejdere og danske læsere, der hver nominerer fire forfattere.

I de foregående tre år er prisen gået til Sara Blædel, Jens Henrik Jensen og Leonora Christina Skov.

Annonce

Prisen fik et nyt navn

Martha-prisen blev uddelt for første gang i 1989 til Martha Christensen. Dengang hed prisen Danskernes Yndlingsforfatter, men sidenhen er der foretaget et navneskifte.

Stine Pilgaard er den første, der er nomineret til 2021-udgaven af Martha, og når feltet er fuldtalligt, kan danskerne frem mod sommerferien afgive deres stemme.

Vinderen bliver offentliggjort i oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Et tankevækkende advarselsskud for boven

Erhverv

Fremtiden smedes i laboratoriet på Innovest: Industri 4.0 skal løfte Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Annonce