Annonce
Debat

Mere bureaukrati og mindre biodiversitet? Så vild kan ministeriet da ikke være med vilje

Gudrun Pedersen, chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Foto: Johan Gadegaard

At være 'vild med vilje' er blevet til lidt af en trend. Erhvervsvirksomheder, landmænd, offentlige arealer, private haver; overalt i det ganske, danske land anstrenger mange mennesker sig i disse år for at skabe vild natur frem for trimmede græsplæner.

Det gavner biodiversiteten og er til glæde for både øjnene, der ser, bierne, der summer, fuglene, der kvidrer, rådyrene, der græsser, og generationerne, der følger efter os. At slangen i det paradis skulle vise sig at være naturbeskyttelsesloven og miljøministeriet kommer nok for de fleste som noget af en overraskelse. Det ser ikke desto mindre ud til at være tilfældet.

Dagbladet har i den seneste tid fortalt, hvordan ejere af sommerhusgrunde har fået et advarende brev om, at de bør omlægge deres jord inden 1. maj i år. Ejerne anbefales at fjerne buske og træer, som er skudt op på grunden, fræse den og for eksempel så græs i stedet. Sker det ikke, risikerer grundejerne nemlig at miste retten til fremover at foretage sig noget som helst med deres grund, fordi den kan være blevet så vild, at den bliver til beskyttet natur ifølge Naturbeskyttelseslovens paragraf 3.

Annonce

Den lokale sag fra Halby er blevet løftet ind på miljøminister Lea Wermelins bord af Dennis Flydtkjær (DF). Han har spurgt om "ministerens holdning til naturbeskyttelseslovens paragraf 3, som giver unødig bureaukrati og mindre biodiversitet for en række grunde udlagt til fritidshuse, og om der i ministerens optik er behov for justeringer af paragraffen i lyset af artiklen ’Omlæg jeres jord – ellers bliver den beskyttet natur’ i Dagbladet Ringkøbing-Skjern den 10. marts 2021?"


Kan det virkelig passe, at en lov om naturbeskyttelse ender med at give mindre plads til blomsterne og bierne?


Svaret kom fredag - men langt, som det er, forholder det sig ikke med ét ord til kernen i sagen: Ministerens holdning til, om det virkelig kan passe, at en lov om naturbeskyttelse ender med at give mindre plads til blomsterne og bierne. Dennis Flydtkjær lover at følge op med nye spørgsmål. Tak for det! For det kan da ikke passe, at så vild en tolkning af så fornuftig en lov virkelig kan ske med vilje?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

'Hvide Sande' har stadig førstepladsen i danskernes tv-hjerter - og er nu kommet med i eksklusiv klub

Annonce