Hvide Sande

Meny-udvidelse klar samtidig med Lalandia Søndervig

Meny i Søndervig vil i løbet af 2022 stå som en væsentligt udvidet forretning. Google Street View.
Lokalplan, der skal skabe grundlag for større supermarked, bliver nu sendt i offentlig høring.

SØNDERVIG: Det var en glad købmand Keld Hansen, der modtog meddelelsen om, at teknik- og miljøudvalget har godkendt planforslaget for et område ved Badevej i Søndervig.

Lokalplanforslaget, der nu sendes ud til høring i offentligheden i fire uger, vil nemlig gøre det muligt at udvide Meny betragteligt.

Butikken har i dag et bruttoetageareal på cirka 3300 kvadratmeter, og den nye lokalplan gør det muligt at udvide den med 1700 kvadratmeter til 5000 kvadratmeter.

Arbejdet begynder dog ikke lige i år, fortæller Keld Hansen. Det skal nemlig udføres synkront med Lalandia Søndervig, så den udvidede butik står parat samtidig med, at ferieparken er færdig.

- Vi har en plan, der går på, at vi tager det i to etaper. I første etape skal vi have opført lageret; her starter vi formentlig i efteråret 2020, så det står færdigt i 2021, siger Keld Hansen.

- Derefter skal varemodtagelsen lægges til butikken, og det arbejde skal efter planen udføres i 2021-2022, så udvidelsen står klar, når ferieparken er klar, fortsætter han.

Mere på vej

Keld Hansen understreger, at butikken i særlig grad mangler lagerplads, især i højsæsonen.

- Lige nu har vi et fjernlager på den anden side at vejen i det tidligere tømrerværksted. Men det er vi nødt til at inddrage i Lalandia Søndervig, siger han.

At udvidelsen skal stå klar samtidig med den forventede åbning af ferieparken, skyldes selvfølgelig, at turismen i Søndervig ventes at stige kraftigt, hvilket vil komme forretningerne i byen i til gode.

- Jeg har da også hørt at flere gode ting er på vej. Det bliver rigtig spændende, siger Keld Hansen.

Det vurderes, at turismen i dag bidrager med en omsætning i Søndervig på 70-80 millioner kroner inden for dagligvarer og 40-50 millioner inden for udvalgsvarer.

Dette forventes ifølge den detailhandelundersøgelse, kommunen fik udarbejdet i 2015 at stige til 115-120 millioner kroner inden for dagligvarer og 95-100 millioner inden for udvalgsvarer.

Byrådet skal nu godkende, at lokalplanforslaget sendes i høring, og derefter vil det kunne godkendes endeligt engang efter sommerferien.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce