Annonce
Ringkøbing-Skjern

Mens Folketinget holder lukket, bløder turismen

Hans Kristian Skibby (DF). Pressefoto
Annonce

Debat: Sommeren i år byder på andre risici end solskoldning, krabber og brandmænd på badeturen.

Der er bestemt grund til at glæde sig over, at ferie- og campingturismen får lov at udfolde sig i sommer. Men mens vi nok kan forvente travlhed og kø i Blåvand, Gilleleje, Ebeltoft, Blokhus, Fanø og mange andre dejlige steder, så sover byerne.

Og på hotellerne i Danmark ser det skidt ud. I juni plejer hotellerne i f.eks. i Trekantsområdet at have en belægning på mere end 70 procent. I år ar tallet nede på 27 procent. Langt værre ser det endda ud i Aalborg og i Odense hvor belægningen pt. er henholdsvis 22 og 16 procent.

Det er ikke kun udlændingene – men også danskerne der er blevet væk fra hotellerne. Jeg tror desværre, at Regeringens politiske grænselukning og den efterfølgende langstrakte åbningsproces bærer en del af skylden.


Senest har Regeringen åbnet op for at norske gæster kan få adgang til Danmark uanset opholdslængde. Jeg ved ikke om statsministeren havde forventet applaus.

Hans Kristian Skibby (DF)


Den største tidsel er seks-dagesreglen. Der er reelt ingen udenlandske gæster der overnatter mere end to-tre dage på danske hoteller og feriecentre.

Senest har Regeringen åbnet op for at norske gæster kan få adgang til Danmark uanset opholdslængde. Jeg ved ikke om statsministeren havde forventet applaus.

Sagen er desværre den, at virksomheder og turister allerede har indrettet sig efter udmeldingerne den 29. maj, hvor meldingen var at danskerne skulle blive i Danmark, og hvor det fremgik at udlændingen kun i meget begrænset omfang ville få adgang til Danmark. Sommeren er for mange allerede planlagt. Og regeringens modeller er svær at navigere i for virksomheder og turister.

Regeringens stop’n go tilgang til grænseåbningen vil efter DF’s vurdering give helt unødvendige økonomiske tab i turismen og genopretningen vil vise sig meget vanskelig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Søndervig Vandværk: Det ligner chikane fra forsyningens side

Ringkøbing

Søndervig Vandværk går solo og investerer for 18 millioner

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Ringkøbing-Skjern

Lige nu: Ingen vand flere steder i Søndervig og Hvide Sande

Annonce