Annonce
Ringkøbing

Menighedsråd på jagt efter præstebolig

På næste søndag 17. november holder provst Lone Hvejsel afskedsgudstjeneste i Ringkøbing Kirke. Dermed bliver det meget synligt, at der mangler en præst i Ringkøbing. Foto: Google Maps
Ringkøbing Menighedsråd er gået på jagt efter en præstebolig til Lone Hvejsels afløser. - Jeg håber, at vi hurtigt finder en egnet bolig, så vi kan få gang i søgningen efter en ny præst og provst, siger menighedsrådsformand Lars Hansson.
Annonce

Ringkøbing: På næste søndag 17. november holder provst Lone Hvejsel afskedsgudstjeneste i Ringkøbing Kirke.

Dermed bliver det meget synligt, at der mangler en præst i Ringkøbing.

Lone Hvejsels stilling er halvtids præst og halvtids provst.

Det er lykkedes menighedsrådet i Ringkøbing Sogn at finde en midlertidig afløser til jobbet som provst. Lilian Tyrsted, der sidste år gik på pension fra jobbet som provst i Grene Provsti og sognepræst i Grindsted Pastorat, har sagt ja til at afløse Lone Hvejsel som provst, indtil der er fundet en fast afløser.

- Vi vil meget gerne hurtigst mulig have fundet en ny præst til stillingen i Ringkøbing. Det har ikke været muligt at finde en vikar til præstestillingen. Derfor bliver det de tilbageværende præster, der skal trække læsset, indtil vi får ansat en ny præst. Og det kræver, at vi kan tilbyde en præstebolig. Derfor er vi gået på jagt efter en præstebolig i Ringkøbing og den nærmeste omegn, siger menighedsrådsformand Lars Hansson.

Der har tidligere været tilknyttet en præstebolig til Lone Hvejsels stilling. Men præsteboligen, der lå på Toften i Ringkøbing, blev angrebet af skimmelsvamp, og Lone Hvejsel blev derfor fritaget for sin bopælspligt og flyttede til Rindum.

Pengene fra salget af den gamle præstebolig blev brugt til det nye kirkehus, så menighedsrådet skal nu låne penge af stiftet til den nye præstebolig.

- Huset skal ikke være kæmpestort, da der jo både er kontor til provst/præst og lokaler til konfirmationsforberedelse i det nye kirkehus. Og den nye præst skal jo også betale husleje, så lige nu regner vi ikke med, at købet vil udgøre en stor post på budgettet, siger Lars Hansson.

Netop nu er der mangel på præster, og det gør ikke arbejdet for menighedsrådet lettere. Det gør heller ikke arbejdet lettere, at der tilmed skal findes en præst med interesse for provste-arbejde.

- Det er en udmærket stilling, fordi der er forholdvis god bemanding på præstestillingen, men den nye præst og provst skal være indstillet på, at der er en del administrativt arbejde med at være provst, siger Lone Hvejsel.

Lars Hansson oplyser i øvrigt, at der skal være budgetforhandling i menighedsrådet torsdag, og at økonomien ser fornuftig ud.

- Som det ser ud nu, kan vi i 2020 fortsætte på det aktivitetsniveau, vi har haft i år, siger Lars Hansson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce