x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Menighedsråd: National klokkeringning er en god ide

Selvom kirkerne lige nu er lukket, vil klokkerne ringe hver dag klokken 17, blandt andet hos Tarm Kirke. Arkivfoto: Lisbeth Birkmose

RINGKØBING-SKJERN: Landets 2350 folkekirker blev tirsdag ved middagstid opfordret til at deltage med klokkeringning hver eneste dag klokken 17, mens coronaen raser. Bag opfordringen står de 10 biskopper, og ideen bliver taget godt imod hos de lokale menighedsråd.

I Tarm vil klokkerne ringe klokken 17 hver dag fra nu og til at epidemien er slut. For menighedsrådsformand Kirsten Kolby er der en stærk symbolik i at tage kirkeklokken i brug til formålet.

- Det får lige en til at standse op, og det sker ikke hvert år, at der er national klokkeringning. Heldigvis. Det vil vi gerne bakke op om, for der er ikke så meget, vi som kirke kan gøre i den nuværende situation, siger Kirsten Kolby.

Helligåndskirken i Hvide Sande har allerede nu aftenringning klokken 17, så der bliver ingen ændring.

- Det er et glimrende initiativ, og det er godt at vi kan gøre noget sammen i disse tider, siger Jens Nicolaj Vejlgaard, formand for menighedsrådet.

For mange kirkers vedkommende kræver det ikke den store ændring. Da klokkeringning med tiden er blevet automatiseret, handler det blot om at omkode automatikken, hvis ikke der i forvejen ringes klokken 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Med politiet på patrulje: God ro og orden under blå himmel i Søndervig

Læserbrev

Borgmester: Det du gør nu, gør en forskel

Læserbrev: Hvis du har tunet ind på Danmarks Radio for nylig, så har du med garanti hørt ovenstående sætning, som jeg har gået og tænkt lidt over. Vores handlinger er jo aldrig uden konsekvenser. Men særligt lige nu, hvor det første chok over de drastiske tiltag har lagt sig, og vi har en solbeskinnet weekend foran os, så kan det, vi gør lige nu, gøre en stor forskel til det værre eller det bedre. Derfor vil jeg appellere til, at vi holder fast i de gode vaner, vi efterhånden kender så godt: Hold afstand, bliv hjemme hvis du er syg, vask hænder og sprit af ofte, host og nys i albuebøjningen og hold ekstra fokus på rengøringen. Endnu ved vi ikke, hvor stejl kurven over coronasmittede bliver, men det er netop det, vi hver især har noget at sige i: Ved at lade være med at forsamles i forårssolen, ved lade være med at bagatellisere situationen og give os selv dispensation fra retningslinjerne. Vi skal have bremset coronasmitten lige nu. Og det gør vi ved at holde fast og holde ved. For det, vi gør nu, gør en forskel. Vi har alle et ansvar at tage på os, for at vi kommer hurtigst og bedst muligt ud på den anden side. Som kommune gør vi primært to ting: Vi følger de nationale anvisninger til punkt og prikke og har lukket ned for stort set alt, der ikke kan betegnes som kritiske funktioner. Vi opruster på antallet af aflastningspladser, og vi klæder personalet fagligt på til at kunne håndtere opgaven, når vi skal tage imod borgere, der bliver udskrevet fra hospitalerne i en dårligere helbredstilstand end normalt. Og så gør vi alt, hvad vi kan, for at støtte op om det lokale erhvervsliv: Senest har vi opfordret lokale advokater, revisorer og rådgivere til at yde gratis hjælp til lokale erhvervsdrivende i vanskeligheder. Vi har peget på muligheden for at sende medarbejdere på efter- og videreuddannelse som et alternativ til hjemsendelse eller fyring. Og vi har fremrykket investeringer i anlæg for 20 mio. kroner. På samme måde kan vi alle som private borgere gøre en forskel ved at lægge vores penge lokalt. Det, vi gør nu, gør en forskel. Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, som fornyligt gæstede Ringkøbing-Skjern bibliotekerne, har givet sit bud på en opskrift til at komme godt igennem coronakrisen. Hun skriver blandt andet: ”Mennesker er lidt som appelsiner – det er først når man presser dem, at man finder ud af, hvad de egentlig indeholder. I krige og kriser er der altid mennesker, der får lov til at udvikle et stort og fantastisk mod. Eller blot øve sig på venlighed.” Lad os vise os selv og hinanden, at der er saft og kraft i os, at vi formår at holde ved og gøre en positiv forskel. Og hav så en god weekend.

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce