Annonce
Ringkøbing-Skjern

Men størst er kærligheden ...

Gudrun Pedersen, chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Foto: Johan Gadegaard
Denne uges anbefalinger holder blikket på de lyse sider.
Annonce

På en grå og snasket dag på kanten af november, hvor mængden af grufulde historier fra alle hjørner af verden virker overvældende, kan man godt have brug for at minde sig selv og hinanden om, at der også findes lyse sider af livet. Dem vil jeg prøve at fokusere på i denne uges anbefalinger.

Kærligheden er som bekendt størst af alt. Og Anders Aggers bog Kærlighed, som udkom i denne uge, er stor både i omfang og indhold. Dagbladet og Avisen Danmark fik af Politikens Forlag lov at bringe et uddrag af bogen et par dage før udgivelsen, nemlig kapitlet om Anders Jørgen Dolleris.

Beretningen om den tidligere antikvitetshandler er lang - og den er ikke til at lægge fra sig før de sidste ord: "... da Anders Jørgen Dolleris slap sin mands hånd i Ringkøbing, var der en lige linje til den dag, hvor en høj mand kom ind og ønskede at se på håndklæder på Regent Street i London. 55 år tidligere. Anders Jørgen Dolleris nåede at sige, at han elskede ham. Cirka 27 gange, husker han."

God læselyst og god weekend!

Et stærkt kapitel fra Anders Aggers nye bog: Fortællingen om Anders Jørgen Dolleris

Foto: Mingo Nørager

"De sidste fem nætter på plejehjemmet ville Donald ikke give slip på min hånd. Han sagde ikke så meget. Donald var i det hele taget ikke typen, der sagde: ‘jeg elsker dig’. Men det hele lå i den måde, han holdt fast på mig på til sidst, inden han åndede ud. Det var nærmest en operascene", husker Anders Jørgen Dolleris. Læs hele kapitlet om Anders Jørgen Dolleris' liv og kærlighed her.

Tilgivelse kræver hårdt arbejde: Man kan ikke bruge ordet ”undskyld” som et quickfix

Arkivfoto: Sarah Christine Nørgaard

Undskyldninger har der været mange af den seneste tid. Ikke alle har lydt lige dybtfølte. Det tog sidste uges forfatter af lørdagsklummen, sognepræst Ole Lange, fat i: "Hvis der er behov for at sige ”undskyld”, skal det ikke være som en floskel, der tvinger den anden til at svare med et automatisk ”tilgivet”. Et ”Undskyld” kan derimod siges som indledning til en samtale om, hvordan skaden kan udbedres, og hvordan vi kan leve sammen, hvis vi da kan det."

Fra Vestjylland til Wembley: Stilfærdige Jesper og vejen til de ikoniske fodboldbaner

Foto: Ole Nielsen

Du er muligvis bedøvende ligeglad med fodbold. Ikke desto mindre kan jeg anbefale artiklen om Vestjyllands lige nu eneste spiller i Superligaen. Det er spændende læsning uanset holdning til bold: "Jeg fortryder ingenting, men jeg kan godt reflektere over de valg, jeg har taget. Skulle jeg have ventet med at tage til udlandet? Det er nemt at være bagklog. Men jeg står og er en glad mand og skal være far til nummer tre," siger Jesper Juelsgård fra Spjald.

For tungt og for stort: Spiret drillede - men kom da ned til sidst

Spir tårn Ringkøbing retsbygning renovering Foto: Christian Agerskov Munk

Efter mere end 100 år på toppen kom kobberspiret på Ringkøbings retsbygning ned i jordhøjde - men ikke uden udfordringer. Tungt som en flodhest og højt som en giraf var det ikke let hverken at løfte spiret ned eller transportere det videre. Dagbladets reporter kæmpede lidt med højdeskræk, men fik lavet en video af arbejdet. Se eller gense den i artiklen her.

Primo Tours etablerer nyt flyselskab: 'Vi tror på, at tiden er moden til forandringer'

Foto: Airseven / Primo Tours

"Kan vi ikke finde nogen, der er glade for ét eller andet corona-relateret", lød det med et suk under redaktionsmødet forleden. Selv grå og hærdede journalister kan godt blive ramt af træthed over den uendelige strøm af trælse nyheder. Og bingo: Så kom historien om, at Primo Tours etablerer et nyt flyselskab, ikke mindst som følge af coronakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Skjern

Gudstjenestet flyttet fra kirke til hal

Annonce