Annonce
Vestjylland

Meldte sig som 34-årig til forældreband på børnenes skole: Nu udgiver Line musik i band med Grammy-vinder

Line Aaboe Sørensen er opvokset i Ellebæk-kvarteret i Holstebro. Det band, Sore, hun er sangerinde og sangskriver i, udgiver nummeret Shame den 1. maj. Pressefoto
Line Aaboe Sørensen er sangerinde og sangskriver i bandet Sore, der blandt andet tæller en tidligere dansk Grammy-vinder.

Holstebro/Aarhus: Rækkefølgen synes nogenlunde nagelfast: Når en kvindelig musiker i en ung alder først har slået sig løs, kommer der ofte en periode, hvor det i stedet er familielivet, der skal spille. Måske bliver hun gravid og holder en pause. Måske vender hun aldrig rigtig tilbage til scenen igen.

For Line Aaboe Sørensen er det lige præcis omvendt.

I en alder af 36 år og som familiemor udgiver hun for første gang musik. Fra den 1. maj kan man på streamingtjenester finde hendes band Sore's debutnummer, Shame.

Da hun voksede op i Holstebro deltog hun ganske vist som lille i et af egnsteatret Sløfens forestilling og i gymnasietiden i ensemblet i musicalen Hair i Musikteatret Holstebro. Men rigtigt seriøst blev det aldrig med musikken.

- Jeg ville faktisk ønske, at jeg havde gjort endnu mere ved musikken dengang i Holstebro. Jeg gad da godt have lavet en første musikudgivelse, før jeg blev 36! Men nu er åbenbart det helt rigtige tidspunkt for mig, siger Line Aaboe Sørensen, der i dag bor i Aarhus.

- I teenageårene var jeg mere interesseret i at "lytte til musik" på Buddy Holly, og senere havde jeg nok at se til på universitetet, hvor jeg fik begge mine børn, mens jeg læste, tilføjer hun.

Annonce

Line Aaboe Sørensen

Født: 1983 på Holstebro Sygehus.

Uddannelse: Gik i 0.-9. klasse på Birkelundsskolen og 10. klasse på Staby Efterskole. Hun er uddannet bachelor i Tysk og Erhvervskommunikation samt kandidat i IT, Kommunikation og Organisation (cand.it) fra Aarhus Universitet

Privat: Hun bor i Aarhus-forstaden Viby og er gift på 12. år med Marco, som hun har børnene Matias (12 år) og Lucas (9 år) med. Til daglig arbejder hun som kontorchef for ledelsesinformation i Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune. Hendes fritid bruges med musik og bandet SORE. Bandets første udgivelse Shame findes på alle streamingtjenester og musikvideoen på Youtube.

Tidligere Grammy-vinder

Som 34-årig tog hun mod til sig og meldte sig til et forældreband på børnenes skole.

- Forældrebandet gav mig blod på tanden til mere musik, så jeg søgte faktisk nogle musikere online til at spille kopimusik med; et balleband. Sammen med ballebandet Hits2Night spillede vi alt fra Bryan Adams til På Slaget 12. På et tidspunkt flyttede bandet fra én af bandmedlemmernes garage til Skanderborg Musikklub. I en pause i musikklubben mødte jeg den alternative støjguitarist, René Eichhorst, forklarer Line Aaboe Sørensen.

Det tilfældige møde udviklede sig til Sore, som i dag udgøres af den halv danske/halv tyske guitarist René Eichhorst, den tyske bassist Christopher Dege og den aarhusianske trommeslager Heine Lennart Christensen. Sidstnævnte er tidligere Grammy-vinder med bandet Her Personal Pain.

- Generelt er sangene i Sore meget inspireret af et mørkt tekstunivers, som, jeg synes, er spændende at begive mig ind i. Der er så mange kærlighedssange i verden. Jeg vil i stedet skrive om noget af det, der er svært, men som er vigtigt at sætte fokus på via musikken. Jeg finder inspiration i for eksempel tabuer, araknofobi, ensomhed og depression og kan blive inspireret af en følelse, noget jeg har læst, et menneske jeg er gået forbi på gaden. Hvad som helst, forklarer hun. Shame, der handler om ikke at lade skam og skyld fylde for meget i sit liv, er forløber for en EP til juli.

Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce