Tarm

Mekaniker kickstarter livet som selvstændig i Lønborg

32-årige Per Mathiesen har købt værkstedet i Lønborg. Det har været vigtigt for ham at købe et værksted, som stod klart til brug med det samme. For at begynde livet som selvstændig med noget, han kendte, har han meldt værkstedet ind hos Automester-kæden, som han arbejdede for før. Foto: Jørgen Kirk

Autoværkstedet i Lønborg har været lukket siden september, men nu har den nyudklækkede selvstændige mekaniker Per Mathiesen vækket værkstedet til live.

Lønborg: 32 år gammel og omtrent 15 år ansat hos det samme autoværksted som først fejedreng, så mekanikerlærling og til sidst ansat svend ad to omgange. Med det i baghovedet gik Per Mathiesen med idéen om prøve noget andet end at være ansat. Tankerne om at blive herre i eget værksted har han så gjort alvor af nu, hvor han ved årsskiftet har købt autoværkstedet i Lønborg.

- Jeg glæder mig mest til at tage kampen op selv. Det bliver mere udfordrende, siger Per Mathiesen.

Mekanikeren har indtil nu arbejdet i hjembyen, Vrøgum nær Oksbøl. Han ser frem til at drive værksted i en fremmed by.

- Jeg tror, det er sundt at prøve. For at komme videre og ikke at sidde fast. Jeg ser det ikke som nogen ulempe. Det bliver spændende at møde et nyt lokalsamfund, sammenlignet med der hvor jeg er vant til at være, siger Per Mathiesen.

Han har gået med ønsket om at blive selvstændig i et par år, og mekanikeren har derfor sonderet terrænet for værksteder nær Vrøgum. Valget faldt i sidste ende på Lønborg. Det valg har folk da undret sig lidt over, medgiver han med et smil. Men for ham matchede lokalerne i Lønborg. Her var der et værksted, som kunne bruges fra første dag.

Kunderne har taget godt imod det. "Velkommen til Lønborg; det er sgu dejligt, der er åbnet en mekaniker igen." Det er det, de alle sammen har sagt, og det er rart. Det er rarest, når det er de lokale, der kommer. For med lokale ved jeg, at jeg gør noget for byen ved at reparere deres bil.

Per Mathiesen, ejer, Lønborg Auto
Lønborg Auto åbnede 2. januar, efter det har været lukket siden september. Per Mathiesen håber at kunne få en lige så stor kundebase som det værksted, der før var på stedet, for så er der arbejde nok til at ansætte en kollega. Foto: Jørgen Kirk

Kan trække på erfaringer

Selvom både arbejdslivet i Lønborg og livet som selvstændig er nyt for ham, kan han trække på sine tidligere erfaringer. For ligesom han forventer, at det vil blive i Lønborg, kom kunderne i Vrøgum fra den lille by, hvor værkstedet lå, og så det nærmeste opland.

Samtidig har den nye selvstændige nydt godt af, at den tidligere ejer af værkstedet i Lønborg, Erik Domdal, har haft stamkunder i 40 år. Værkstedet lukkede per 1. september, og i december gjorde Per Mathiesen så opmærksom på, at værkstedet ville åbne med en ny ejer i januar. Allerede før nytår begyndte kunder at ringe til ham for at booke tid.

Lokale kunder i høj kurs

Interessen har bestyrket Per Mathiesens fornemmelse af, at han i Lønborg, Vostrup, Hemmet samt Tarm og Skjern også vil få held til at skabe sig en fast kundebase.

- Kunderne har taget godt imod det. "Velkommen til Lønborg; det er sgu dejligt, der er åbnet en mekaniker igen." Det er det, de alle sammen har sagt, og det er rart. Det er rarest, når det er de lokale, der kommer. For med lokale ved jeg, at jeg gør noget for byen ved at reparere deres bil, siger Per Mathiesen.

Frem til sommer er han ene mand i værkstedet. Planen er herefter, at der med tiden skal være to mand. Hvis de skal være mere end to, vil det kræve en udbygning eller en jagt på andre lokaler, og det har Per Mathiesen umiddelbart ingen planer om.

0/0
Tarm

Æggekage og historier: Historisk museumskro har ny udstilling på menukortet

Tarm

Klassisk kærlighedsdrama kogt ned til 40 minutter

Tarm

Herreholdet slutter køkkensæsonen med festmenu for damer

Tophistorier

Tarm

Røde Kors nørklere med opgaver

Tarm

Bork Vikingehavn er klar til endnu en sæson

112

Værktøjstyv på spil igen

Sport For abonnenter

”Muggi” og ”Peppe” har trænet de samme fodbolddrenge i 10 år: Nu skal holdet på deres livs tur

Tarm

Seniorer nød kaffebord

Tarm

Stor tilstrømning til Åbent Hus på Karosserifabrik