Annonce
Vestjylland

Mekaniker fra Ulfborg og møbelpolstrer fra Djeld vandt DM

Casper Østergaard fra Ulfborg fik overrakt diplomet af statsminister Mette Frederiksen. Pressefoto
Casper Østergaard fra Ulfborg har vundet DM i Skills 2020 for personvognsmekaniker. Lørdag blev han hyldet af statsminister Mette Frederiksen i Bella Center i København. Også Nanna Bang Møller-Jakobsen fra Djeld kan nu skrive Skills-vinder på cv'et, da hun løb med førstepladsen inden for møbelpolstring.

Ulfborg: De, der kender Casper Østergaard fra Ulfborg, kan nu glæde sig over, at de har Danmarks bedste personvognsmekaniker i nærheden.

Tre konkurrencedage kulminerede lørdag med kåringen af danmarksmestre på 45 erhvervsuddannelser. DM i Skills fandt sted i Bella Center i København.

Til sidst kunne Casper Østergaard fra Ulfborg lade sig hylde som Danmarks bedste personvognsmekaniker. Han er i lære hos Nyholm Auto og går på Uddannelsescenter Holstebro.

- Det er megafedt at have vundet. Det var meget nervepirrende at være med i konkurrencen - der er mange mennesker over det hele, og der er virkelig meget pres på. Så det var helt uvirkeligt, da de råbte mit navn op, fortæller Casper Østergaard i en pressemeddelelse.

Det var statsminister Mette Frederiksen, der overrakte trofæer og uddelte håndtryk til vinderne.

Hun benyttede også muligheden for at takke alle deltagerne for deres indsats.

- Først og fremmest en kæmpe tak for at træffe det valg, som i virkeligheden er det sværeste valg – for det er det blevet i dagens Danmark at tage en erhvervsuddannelse. I har taget stilling, I er gået jeres egen vej, fordi I vil noget for jer selv og med jeres fag. Kæmpe tillykke til jer alle sammen, lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

Annonce
De 45 vindere ved DM i Skills. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Møbelpolstring

Også 28-årige Nanna Bang Møller-Jakobsen, der bor i Djeld, kunne gå på scenen og modtage pokal og diplom af statsministeren. Hun vandt i kategorien møbelpolstring.

- Det er jo en erkendelse af at man kan sit fag. Det er jeg meget stolt af - det er super fedt. Især fordi det er sidste gang, jeg kan være med til skills, da jeg skal til svendeprøve til sommer, siger Nanna Bang Møller-Jakobsen, der fejrede udmærkelsen med en middag på en sushi-restaurant i Solrød, før det igen mandag var tilbage til jobbet ved N-sign i Ikast.

DM i Skills, DM for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang om året. Der er mere end 300 deltagere fra 45 forskellige fag. Der er omkring 70.000 besøgende på de tre dag, hvor landets største uddannelsesevent varer.

Nanna Bang Møller-Jakobsen går på Skive College. Foto: Per Daugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce