Annonce
Vestjylland

Mekaniker fra Ulfborg og møbelpolstrer fra Djeld vandt DM

Casper Østergaard fra Ulfborg fik overrakt diplomet af statsminister Mette Frederiksen. Pressefoto
Casper Østergaard fra Ulfborg har vundet DM i Skills 2020 for personvognsmekaniker. Lørdag blev han hyldet af statsminister Mette Frederiksen i Bella Center i København. Også Nanna Bang Møller-Jakobsen fra Djeld kan nu skrive Skills-vinder på cv'et, da hun løb med førstepladsen inden for møbelpolstring.

Ulfborg: De, der kender Casper Østergaard fra Ulfborg, kan nu glæde sig over, at de har Danmarks bedste personvognsmekaniker i nærheden.

Tre konkurrencedage kulminerede lørdag med kåringen af danmarksmestre på 45 erhvervsuddannelser. DM i Skills fandt sted i Bella Center i København.

Til sidst kunne Casper Østergaard fra Ulfborg lade sig hylde som Danmarks bedste personvognsmekaniker. Han er i lære hos Nyholm Auto og går på Uddannelsescenter Holstebro.

- Det er megafedt at have vundet. Det var meget nervepirrende at være med i konkurrencen - der er mange mennesker over det hele, og der er virkelig meget pres på. Så det var helt uvirkeligt, da de råbte mit navn op, fortæller Casper Østergaard i en pressemeddelelse.

Det var statsminister Mette Frederiksen, der overrakte trofæer og uddelte håndtryk til vinderne.

Hun benyttede også muligheden for at takke alle deltagerne for deres indsats.

- Først og fremmest en kæmpe tak for at træffe det valg, som i virkeligheden er det sværeste valg – for det er det blevet i dagens Danmark at tage en erhvervsuddannelse. I har taget stilling, I er gået jeres egen vej, fordi I vil noget for jer selv og med jeres fag. Kæmpe tillykke til jer alle sammen, lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

Annonce
De 45 vindere ved DM i Skills. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Møbelpolstring

Også 28-årige Nanna Bang Møller-Jakobsen, der bor i Djeld, kunne gå på scenen og modtage pokal og diplom af statsministeren. Hun vandt i kategorien møbelpolstring.

- Det er jo en erkendelse af at man kan sit fag. Det er jeg meget stolt af - det er super fedt. Især fordi det er sidste gang, jeg kan være med til skills, da jeg skal til svendeprøve til sommer, siger Nanna Bang Møller-Jakobsen, der fejrede udmærkelsen med en middag på en sushi-restaurant i Solrød, før det igen mandag var tilbage til jobbet ved N-sign i Ikast.

DM i Skills, DM for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang om året. Der er mere end 300 deltagere fra 45 forskellige fag. Der er omkring 70.000 besøgende på de tre dag, hvor landets største uddannelsesevent varer.

Nanna Bang Møller-Jakobsen går på Skive College. Foto: Per Daugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce