Annonce
Tarm

Mejeriet lokker med nye arrangementer ved vintertide

Søren Ryge Petersen er historiefortæller i særklasse. Pressebillede
Højskolesangaftener, foredrag med Søren Ryge, musikalske foredrag er nogle af de aktiviteter Mejeriet lokker med den kommende tid.

Tarm: Mejeriet i Tarm lokker i den kommende tid med en række aftenarrangementer. Allerede mandag 4. november er der højskolesangaften, hvor deltagerne kan synge fællessange under ledelse af Lise og Jørn Esbjerg.

Torsdag 7. november kommer Søren Ryge på besøg. Han fortæller historier fra Danmark Søren Ryge Petersen er historiefortæller i særklasse. I en menneskealder har han fastholdt folk foran skærmen. Søren Ryge fortæller om haven, naturligvis. Men også om landskaber i Norden og om de mennesker, der lever der.

Søren Ryge møder mennesker med respekt, interesse og oprigtighed. Han er aldrig ironisk, sarkastisk eller distancerende. Søren Ryge fortæller os om mennesker og deres hverdag, som de selv ser den.

Søren Ryge kan fortælle en historie. Han kan forfølge en associationsrække, og lytterne og seerne følger ham. Pludselig vender Søren Ryge tilbage til sin hovedhistorie. Vi trækker på smilebåndet over, at vi har ladet os forføre. Lørdag 9. november kan man så opleve "De Gale Hunde" i koncert i Mejeriet. Her er der mulighed for at lytte til masser af rytmisk kopimusik af blandt andet Bryan Adams, Elvis Presley, Michael Jackson og Nephew.

Mandag 11. november kl. 19.30 er det så tid for et musikalsk foredrag med Gary Snider, der blandt andet synger Leonard Cohen sange. Det musikalske foredrag er et led i Spil Dansk ugen. Det er også en forsmag på koncerten med Leonard Cohen Affair, som giver koncert i Mejeriet til foråret. Gary Snider har siden 2016 begejstret Leonard Cohen fans med sine personlige og autentiske fortolkninger af Cohens fantastiske sange.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce