Tarm

Mejeribestyrer får sønner hjem på jazzscenen

Jazzbandet Røgsignal, der gæster Mejeriet i Tarm fredag 24. maj, består af Jakob Lauritsen (t.v.), Jonas Møller Andreasen, Nikolaj Bugge og Henrik Lauritsen. Pressefoto
For seks år siden fik det eksperimenterende jazzband Røgsignal fra Aarhus æren af at spille til en af de første koncerter i kulturhuset Mejeriet i Tarm, hvor der 24. maj venter et gensyn. For to af medlemmerne bliver det også et gensyn med deres mor, Tove Lauritsen, der er mejeribestyrer.

Tarm: - En overbevisende demonstration af, at ung dansk jazz hverken er død, lugter sært eller på nogen måde halter.

Sådan lød ordene fra anmelder på Politiken, Henrik Palle, da han i november sidste år havde været til koncert med orkestret Røgsignal - i Rundetårn.

Fredag 24. maj er scenen noget mere jordnær for de fire, unge musikere i Røgsignal, der i 2011 blev dannet under ret kummerlige forhold på en nedlagt skole i det nordlige Aarhus.

Turen går til Mejeriet i Tarm, hvor bestyrer Tove Lauritsen kan glæde sig til at få to af sine sønner, Jakob på tangenter og Henrik på bas, frem i lyset på scenen.

Bandets vestjyske klangbund understreges yderligere af, at de to andre medlemmer, guitarist Nikolaj Bugge og Jonas Møller Andreasen på trommer, er fra henholdsvis Struer og Tim.

- Vi var med til at åbne Mejeriet i marts 2013 og har kun været dér den ene gang, så det bliver da specielt at komme tilbage, siger Nikolaj Bugge og tilføjer:

- Vi mener selv at kunne høre inspirationen fra de åbne, vindblæste landskaber i vores musik. Selv om, vi bor i og omkring Aarhus nu, er det vigtigt for os at komme tilbage til rødderne engang imellem.

Vi mener selv at kunne høre inspirationen fra de åbne, vindblæste landskaber i vores musik

Nikolaj Bugge, guitarist, Røgsignal

God at være i stue med

Fem år efter, at den første gnist blev tændt under Røgsignal, udkom debutalbummet 'Pletter på solen', der gav genlyd i især jazzmiljøet:

- Alt i alt byder Røgsignal på kompositorisk stil og opfindsomhed, et tæt og fornemt sammenspil - ja, en lyd, der bare er god at være i stue med, lød en del af anmeldelsen i Berlingske, der kvitterede med fem fine stjerner.

Andet album, 'Bodies', er netop lanceret, og Røgsignal er for alvor inde i varmen, men det er endnu for tidligt at satse hele butikken på musikken:

- Vi er alle fire færdiguddannede og har nu meget fokus på musikken, men vi er nødt til at supplere vores musikerliv med andre ting, siger Nikolaj Bugge, der eksempelvis underviser lidt - når tiden tillader det.

Efter koncerten på Mejeriet i Tarm har de fire musikere valgt at trække stikket for en stund. I stedet vil de bruge en del energi på at få de rigtige mennesker til at lytte til 'Bodies', så de instrumentale lydbølger kan nå ud til endnu flere.

Et skridt ad gangen

Når man spørger ind til drømme og visioner hos Røgsignal, svarer Nikolaj Bugge, at 'det er et godt spørgsmål':

- Det er ikke for, at det skal lyde uambitiøst. Men vi har tidligere haft mange drømme, og det var sjovt, når de blev opfyldt - og hårdt, når det ikke lykkedes, siger guitaristen og uddyber:

- Vi har vendt det til i stedet at tage et skridt ad gangen. Vi prøver på at være meget til stede, at være meget nærværende, når vi står midt i en koncert. Når den er overstået, så finder vi ud af, hvad der så er det vigtigste for os. Vi rykker på det, der er sjovt.

Nikolaj Bugge mener, at der er vis portion 'vestjysk mådehold' i Røgsignal:

- Vi ser tingene lidt an. Ser, hvad der sker. Og så tager vi det derfra.

Fredag 24. maj sker det på Mejeriet i Tarm.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Danmark For abonnenter

En uendelig krig - med sprækker i ufreden

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen