x
Annonce
Biler

Megane springer ud som plug-in hybrid

Plug-in versionen af Renault Megane kan klare 50 km på en opladning og klarer en topfart på 135 km/t. Foto: Renault
Renault Megane får et mindre facelift og kan snart fås som plug-in hybrid, der klarer 50 km på en opladning.

Der kommer i al stilhed fortsat flere plug-in modeller på markedet. En af de næste nyheder er fra Renault, der sammen med et facelift af Megane er klar med en E-Tech opladningshybrid. Modellen, hvor en 1,6 liters benzinmotor spiller sammen med et batteri på 9,8 kWh, klarer 50 km på en opladning. Den kommer i første omgang som stationcaren, Sport Tourer.

Opladningshybriden, der har en systemeffekt på 160 hk, forventes at være på markedet efter sommerferien. Den følger en E-Tech plug-in version af den nye Captur, som også klarer et halvt hundrede km på ren strøm.

Annonce

Renault Megane

Den seneste generation kom på banen i 2016. Topmodellen R.S. Trophy med 300 hk og firehjulsstyring fortsætter efter faceliftet med større præstationsevne, men får lillebrødrene i form af R.S. Line-modellerne.

Flere ændringer

Med faceliftet får Megane-modellen fra 2016 nyt instrumentbord. Det omfatter muligheden for digital instrumentering med et instrumenthus, der har en skærm på 9,3 tommer, samt en betjeningsskærm på 10,2 tommer. Den vil kunne fås med funktioner, der omfatter en køassistent, som kan følge trafikken ned til stop og op igen. Med opgraderingerne bliver der også mulighed for nye og mere effektive full LED-forlygter.

Den mest heftige Megane R.S. Trophy får også en opgradering med teknologi fra sportsvognen, Alpine A110. Det betyder, at den 1,8 liters turbomotor på 300 hk får en lille stigning i momentet, der vokser med 30 Nm til 420 Nm i versionen med automatgear, mens der er 400 Nm at hente i den manuelle version.

Flere R.S.-varianter

Modellen med firehjulsstyring og et mekanisk Torsen-differentiale får yderligere en undervogn, der med større stivhed giver bedre køreegenskaber, anfører Renault.

Den sportslige GT Line erstattes af en ny R.S. Line, som trimmæssigt lægger sig i slipstrømmen på den heftige topmodel, men som har mere moderate motorer. Den måde at skrue modelprogrammerne sammen på ses hos flere og flere bilproducenter.

Herhjemme er Renault Megane aldrig rigtig kommet fra start. Det er da også en af de modeller, som importøren jævnligt har kørt kampagnepriser på.

Importøren har ikke meldt ud, hvornår de første faceliftede Megane-modeller med basismotorer lander herhjemme, ligesom danske priser og udstyr endnu ikke kendes.

Den heftige Megane R.S. Trophy får opgraderinger med teknologi fra Alpine-sportsvognen. Foto. Renault
De, som ikke går efter en Megane R.S. Trophy med 300 hk, kan nu vælge en mindre motoriseret R.S. Line med sportstrim. Foto: Renault
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce