Annonce
Ringkøbing-Skjern

Medlemmerne strømmer ind i ny singleklub: Det er tegn på, at det har været nødvendigt

Ditte Hedevang Nielsen startede singlegruppen på Facebook, som på en uge har fået over 200 medlemmer. Profilfoto fra Facebook
Ringkøbing-området mangler mødesteder for voksne singler, synes Ditte Hedevang Nielsen. Derfor har hun nu skabt en digital singleklub.

Ringkøbing: Det er egentlig ikke, fordi Ditte Hedevang Nielsen som single ikke selv kommer ud og møder andre:

- Jeg har tre børn en uge ad gangen, så der er en uge, hvor jeg har ufattelig meget tid. Jeg sidder ikke hjemme lørdag aften og tænker what to do, what to do - jeg skal nok finde på noget, griner den 39-årige ringkøbingenser i telefonen.

Alligevel synes hun ikke, at der er mange tilbud til singler over de 25 år i Ringkøbing-området.

Ofte går turen til Holstebro eller Herning, hvis der skal socialiseres med andre ligesindede. Men nu skal der gang i singlelivet i Ringkøbing og omegn, syntes Ditte Hedevang Nielsen.

Derfor startede hun onsdag sidste uge Facebook-gruppen Singles Club - Ringkøbing området. Og der er åbenbart mange, der har det som hende: På under en uge er gruppen nået over 200 medlemmer, og der er allerede masser af aktivitet i den digitale singleklub.

Annonce
Singles Club - Ringkøbing området skal gøre det nemmere for singler i Vestjylland at møde den store kærlighed. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017

Rammer i et tomrum

- Jeg tror, det er tegn på, at det har været nødvendigt. Der er mange dating-apps, men hvis man skal have noget ud af dem, koster det penge for at bruge de funktioner, siger Ditte Hedevang Nielsen og fortsætter:

- Der er mange andre singlegrupper i Herning, Holstebro og længere væk, men der er ikke mange her vestpå. Jeg tror, vi er lidt udfordrede på den sociale kultur. Det er jo ikke, fordi det er prangende med restaurationer og steder at tage hen.

Egentlig var gruppen tænkt som en singleklub for medlemmer fra Ringkøbing, men det greb hurtigt om sig, og nu er der medlemmer fra hele kommunen - og i alle aldre.

- Det ligger virkelig spredt; der er folk, der er i starten af 20'erne til nogen på 70 år, siger Ditte Hedevang Nielsen

Kærlighed og fredagsøl

I gruppen kan medlemmer lægge et billede og en beskrivelse af sig selv op, og så kan interesserede skrive til dem, hvis der er noget, der lokker - nøjagtigt som man kender det fra dating-apps.

Gruppen kan dog mere end bare en-til-en-kontakt; den går nemlig skridtet videre og opfordrer medlemmerne til selv at invitere hinanden til små arrangementer.

- Der er mulighed for, at nogle stykker kan aftale en gåtur ved fjorden, en biograftur eller en fredagsøl, siger stifteren af Singles Club - Ringkøbing området.

- I lørdags var der faktisk allerede nogle, der ville tage til Ølstrup, hvor Volf Duo spillede, og skrev i gruppen, om andre ville med. Det endte med, at der var fire, der tog derud og festede sammen - og det er jo bare fedt!

Pengemænd kan bare ringe

Den store interesse har også ført til, at Ditte Hedevang Nielsen har fået sig en medadministrator i Brian Lauridsen, og de har første officielle arrangement under opsejling. Det bliver en julefrokost på Beach Bowl lørdag 23. november. Og arrangørerne håber, at der kan komme flere arrangementer i fremtiden.

Indtil da håber Ditte Hedevang Nielsen, at der på et tidspunkt er nogen, der vil åbne en singlevenlig bar i området.

- Der mangler en sportscafé eller cocktailbar for os, der er over 25 år. Engang var der Jimbalaya og Rock Caféen, men sådan nogle steder findes ikke mere. Det ødelægger fremtiden for Ringkøbings sociale kultur, så det kunne være fedt at få startet noget op igen - men det kræver en pengemand eller to, siger Ditte Hedevang Nielsen.

Så hvis der er nogle entreprenante typer, der går med planer i den retning, så har Ditte Hedevang Nielsens gruppe allerede bevist, at der er et klientel.

- Og de kan bare ringe - jeg har masser af gode ideer, griner hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce