Annonce
Ringkøbing-Skjern

Medlemmerne strømmer ind i ny singleklub: Det er tegn på, at det har været nødvendigt

Ditte Hedevang Nielsen startede singlegruppen på Facebook, som på en uge har fået over 200 medlemmer. Profilfoto fra Facebook
Ringkøbing-området mangler mødesteder for voksne singler, synes Ditte Hedevang Nielsen. Derfor har hun nu skabt en digital singleklub.

Ringkøbing: Det er egentlig ikke, fordi Ditte Hedevang Nielsen som single ikke selv kommer ud og møder andre:

- Jeg har tre børn en uge ad gangen, så der er en uge, hvor jeg har ufattelig meget tid. Jeg sidder ikke hjemme lørdag aften og tænker what to do, what to do - jeg skal nok finde på noget, griner den 39-årige ringkøbingenser i telefonen.

Alligevel synes hun ikke, at der er mange tilbud til singler over de 25 år i Ringkøbing-området.

Ofte går turen til Holstebro eller Herning, hvis der skal socialiseres med andre ligesindede. Men nu skal der gang i singlelivet i Ringkøbing og omegn, syntes Ditte Hedevang Nielsen.

Derfor startede hun onsdag sidste uge Facebook-gruppen Singles Club - Ringkøbing området. Og der er åbenbart mange, der har det som hende: På under en uge er gruppen nået over 200 medlemmer, og der er allerede masser af aktivitet i den digitale singleklub.

Annonce
Singles Club - Ringkøbing området skal gøre det nemmere for singler i Vestjylland at møde den store kærlighed. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017

Rammer i et tomrum

- Jeg tror, det er tegn på, at det har været nødvendigt. Der er mange dating-apps, men hvis man skal have noget ud af dem, koster det penge for at bruge de funktioner, siger Ditte Hedevang Nielsen og fortsætter:

- Der er mange andre singlegrupper i Herning, Holstebro og længere væk, men der er ikke mange her vestpå. Jeg tror, vi er lidt udfordrede på den sociale kultur. Det er jo ikke, fordi det er prangende med restaurationer og steder at tage hen.

Egentlig var gruppen tænkt som en singleklub for medlemmer fra Ringkøbing, men det greb hurtigt om sig, og nu er der medlemmer fra hele kommunen - og i alle aldre.

- Det ligger virkelig spredt; der er folk, der er i starten af 20'erne til nogen på 70 år, siger Ditte Hedevang Nielsen

Kærlighed og fredagsøl

I gruppen kan medlemmer lægge et billede og en beskrivelse af sig selv op, og så kan interesserede skrive til dem, hvis der er noget, der lokker - nøjagtigt som man kender det fra dating-apps.

Gruppen kan dog mere end bare en-til-en-kontakt; den går nemlig skridtet videre og opfordrer medlemmerne til selv at invitere hinanden til små arrangementer.

- Der er mulighed for, at nogle stykker kan aftale en gåtur ved fjorden, en biograftur eller en fredagsøl, siger stifteren af Singles Club - Ringkøbing området.

- I lørdags var der faktisk allerede nogle, der ville tage til Ølstrup, hvor Volf Duo spillede, og skrev i gruppen, om andre ville med. Det endte med, at der var fire, der tog derud og festede sammen - og det er jo bare fedt!

Pengemænd kan bare ringe

Den store interesse har også ført til, at Ditte Hedevang Nielsen har fået sig en medadministrator i Brian Lauridsen, og de har første officielle arrangement under opsejling. Det bliver en julefrokost på Beach Bowl lørdag 23. november. Og arrangørerne håber, at der kan komme flere arrangementer i fremtiden.

Indtil da håber Ditte Hedevang Nielsen, at der på et tidspunkt er nogen, der vil åbne en singlevenlig bar i området.

- Der mangler en sportscafé eller cocktailbar for os, der er over 25 år. Engang var der Jimbalaya og Rock Caféen, men sådan nogle steder findes ikke mere. Det ødelægger fremtiden for Ringkøbings sociale kultur, så det kunne være fedt at få startet noget op igen - men det kræver en pengemand eller to, siger Ditte Hedevang Nielsen.

Så hvis der er nogle entreprenante typer, der går med planer i den retning, så har Ditte Hedevang Nielsens gruppe allerede bevist, at der er et klientel.

- Og de kan bare ringe - jeg har masser af gode ideer, griner hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];