Annonce
Videbæk

Medierne har peppet lægehuset lige rigeligt op, men...

Det nye sundehdshus skal bygges i forbindelse med Vorgod-Barde Hallen. Foto: Johan Gadegaard
Lennart Qvist har en pointe i sit læserbrev. Men indsamlingen til det nye sundhedshus kan jo vise sig at være afgørende, siger formanden for Vorgod-Barde Hallens bestyrelse, Jørgen Clausen.

Vorgod-Barde: I dagens avis - på debatsiden - giver formanden for Ringkøbing-Skjern Kommunens social- og sundhedsudvalg, Lennart Qvist (K), medierne et lille svip over snuden for at have skrevet, at penge fra en indsamling skal bruges til et nyt lægehus. Altså underforstået, at indbyggerne i Vorgod-Barde skal til lommerne for at kunne komme til lægen fremover.

"I modsætning til, hvad medierne har skrevet, skal pengene ikke bruges til det nye lægehus, men til et træningscenter med en fysioterapeut tilknyttet". "Det bliver et plus for byen, men det er ikke en forudsætning for bevillingen til sundhedshuset fra ministeriet eller kommunen. De 1.200 borgere i Vorgod-Barde skal derfor ikke nødvendigvis til lommerne, før de kan komme til lægen," skriver Lennart Qvist.

Formanden for Vorgod-Barde Hallens bestyrelse, Jørgen Clausen, giver Lennart Qvist ret i, at historien om indsamlingen til det nye lægehus ved Vorgod-Barde Hallen måske er blevet peppet lidt rigeligt op i medierne. Men for ham ændrer det ikke ved, at indsamlingen kan vise sig at være afgørende, for yngre læger vil helst arbejde i et sundhedshus i et fællesskab med andre behandlere.

- Indsamlingen er jo nærmest blevet en landshistorie. Vi har været mere i medierne, end vi er vant til, og når DR i en overskrift skriver, "Patienter vil forære 35-årige Brian nyt lægehus," så har man måske peppet den liiige rigeligt. Vi samler ikke ind til et lægehus; vi samler ind til et sundhedsfællesskab. Og uanset hvordan det går, vil borgerne i Vorgod-Barde have lægedækning. Spørgsmålet er bare, hvordan, siger Jørgen Clausen.

- Jeg forstår godt, at Lennart Qvist reagerer, og at han ikke er glad for den vinkling, som indsamlingen har fået. Men vi er nødt til lokalt at fortælle, at det nye sundhedshus er vigtig for udviklingen af Vorgod-Barde. Det er en hårfin balance, det kan jeg godt se, siger Jørgen Clausen.

Et lægehus er ikke præcis det samme som et sundhedshus eller et sundhedsfællesskab. Men under alle omstændigheder er der deadline for private bidrag til indsamlingen den 1. februar.

- Vi når ikke at blive færdige med indsamlingen fra virksomheder med videre den 1. februar. Men indenfor de næste par måneder skal vi have finansieringen på plads, så vi snart kan få spaden i jorden, siger Jørgen Clausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce