Annonce
Ringkøbing-Skjern

Medier: Venstrefolk i Midt- og Vestjylland vil af med Løkke og Jensen

Jens Nicolai Vejlgaard er fortsat tavs om det krisemøde, som Venstre i Region Midtjylland holdt mandag, men flere medier kan fortælle, at de vil have Løkke og Jensen til at gå. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I Venstres kerneland har man ikke længere tillid til, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen kan lede partiet. I Region Midtjylland vil kommuneformændene have nye folk i spidsen for partiet, skriver flere medier

Ringkøbing-Skjern: Selv om formand for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, fortsat nægter at sige noget som helst om det krisemøde, som kommuneformændene holdt mandag eftermiddag, så tyder alt på, at tillidsfolkene i partiets kerneland har mistet tilliden til formanden og næstformanden.

Flere medier kan nu fortælle, at konklusionen på mødet i det midtjyske var klar. Lokalformændene har mistet troen på at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen kan styre partiet ud af den uro, som har rullet siden sommergruppemødet for nylig. Derfor kræver de nye folk i front for Venstre, og det betyder, at formanden og næstformanden må gå af.

Løkke og Rasmussen fik angiveligt beskeden mandag efter de midt- og vestjyske kommuneformænds møde. Ifølge Berlingske er håbet, at de vil trække sig frivilligt. Hvis de agter at fortsætte eller nægter at gå, vil et flertal i hovedbestyrelsen kræve formandsskabets afgang, oplyser kilder til avisen.

Lars Løkke Rasmussen har på Facebook meldt ud, at han ønsker at fortsætte som formand for partiet og derfor stiller op ved et fremrykket landsmøde. Kristian Jensen har derimod ikke ønsket at sige noget om sine fremtidsplaner.

Jens Nicolai Vejlgaard vil ikke kommentere oplysningerne, ligesom han ikke vil fortælle, om han personligt har tillid til sit partis formand og næstformand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Danske Handicaporganisationer tager kraftigt afstand fra resultatløn

I de seneste dage har vi kunnet læse om et resultatlønsprojekt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Sagen er startet med en artikel om det samme emne i Altinget, hvor der er omtalt 24 kommuner, som sammen med et konsulentfirma har indledt nogle processer, hvor konsulentfirmaet eftersøger muligheder for ændringer i fagområderne. Firmaet bliver enten aflønnet med en konkret timesats eller en procentdel af en given gevinst for kommunen. Det er denne sidste aflønningsform, som er under kritik. Og det er den, som blandt andet Ringkøbing-Skjern Kommune har benyttet. Der er intet i vejen med, at kommunen arbejder med at gøre tingene bedre og billigere. Det er et fornuftigt og måske også hensigtsmæssigt synspunkt afhængigt af, hvilke fagområder der arbejdes med. Men præstationsaflønning (resultatløn) er ikke i orden. Navnlig ikke, når der arbejdes med fagområder, der arbejder med vore aller svageste medborgere. Denne aflønningsform vil nemt inspirere konsulentfirmaet til at gå efter gevinsten og dermed presse kommunen til at bevæge sig på kanten af lovgivningen og rimeligheden. Ringkøbing-Skjern Kommune hævder, at det ville firmaet aldrig kunne finde på! Hvor ved kommunen det fra? Hvordan har det i øvrigt været muligt at forelægge 25 konkrete sager for konsulenterne uden at komme i konflikt med persondataforordningen? Og er borgerne hørt, og har de givet samtykke? Social- og Sundhedsudvalget har nu også afvist denne aflønningsform. Man kan undres over, at politikerne og topledelsen i kommunens administration slet ikke kendte til aftalen forinden. Nogen, udover fagchefen, må have kendt til aftalen. Er der i øvrigt andre fagområder i Ringkøbing-Skjern Kommune, som har ”købt” ideen? Danske Handicaporganisationer (DH) i Ringkøbing-Skjern vil kraftigt tilslutte sig afvisningen af resultatløn i forhold til vore svageste borgere. Om cirka to år er der igen byrådsvalg. Til den tid er det vigtigt at det anbefales, at der ikke stemmes på politikere, der ikke står bag afvisningen. DH vil forfølge ordentlighed også i sådanne sager.

Annonce