Annonce
Sport

Medier: Fuglsang undersøgt for dopinglæge-forbindelse

Gonzalo Fuentes/Reuters
Jakob Fuglsang blev i 2019 undersøgt for at have haft forbindelse til dopinglægen Michele Ferrari.

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang (Astana) er havnet i en penibel sag.

Ifølge DR og Politiken er Fuglsang i 2019 blevet efterforsket af Cykelsportens Uafhængige Antidopingenhed (CADF) for forbindelse til dopinglægen Michele Ferrari.

Det viser en hemmelig rapport, som Politiken, DR og norske VG er kommet i besiddelse af.

Rapporten tager afsæt i konkrete "efterretninger" om, at den danske stjerne skulle være knyttet til den bandlyste læge Michele Ferrari. Rapporten er dateret til sommeren 2019.

- Efterretninger indikerer, at Astana Pro Team-cykelrytteren Jakob Fuglsang er i Michele Ferraris dopingprogram, og at holdkammeraten Alexey Lutsenko var til stede under mindst ét møde mellem de to i Nice/Monaco.

- CADF har stillet efterretninger til rådighed, der tyder på, at Michele Ferrari fortsat er involveret i at dope atleter på Astana Pro Team og menes at have rejst til Monaco og andre lokationer for at møde cykelrytterne, står der i rapporten.

Fuglsang er netop bosat i Monaco.

- Specifikt indikerer efterretninger fra CADF, at Michele Ferrari var til stede ved Vuelta a Catalunya med Astana Pro Team i marts 2019, har base i Lugano (Schweiz), og for nylig har mødtes med Fuglsang og Lutsenko i Nice og/eller Monaco, lyder det videre.

Den italienske læge Michele Ferrari er på livstid udelukket fra at måtte operere i al sport. Det er han, efter at han i 2012 blev afsløret som arkitekten bag den skandaleramte Tour de France-konge Lance Armstrongs omfattende dopingprogram.

Derfor er det nu strafbart at bruge Ferrari som rådgiver, træner eller læge - det kan give op til to års karantæne.

Hverken Jakob Fuglsang eller Astana-holdet ønsker at kommentere rapporten.

Den Internationale Cykelunion (UCI) skriver i en udtalelse til de tre medier, at unionen ikke har modtaget rapporten fra CADF, men at UCI vil følge sagen tæt og "træffe de nødvendige foranstaltninger i cykelsportens bedste interesse".

Det er ikke første gang, at Astana og Ferrari kobles sammen. I 2014 skrev den italienske avis Gazetta dello Sport, at flere Astana-ansatte havde mødtes med Ferrari under en træningslejr i november 2013 og dokumenterede mødet med billeder af Ferrari og Astana-folk sammen.

Både Ferrari og Astana-boss Alexandre Vinokourov, der selv har en fortid som dopet cykelrytter, benægtede, at der havde fundet møder sted.

Jakob Fuglsang har med stor succes kørt for Astana siden 2013 og været en flittig gæst på podiet i diverse løb.

Han har blandt andet vundet Criterium Dauphine samlet to gange, og sidste år vandt han klassikeren Liege-Bastogne-Liege, mens det også blev til en etapesejr i Vueltaen.

I 2016 vandt han OL-sølv på landevejen i Rio.

/ritzau/

Annonce
Politikens udgave om Fuglsang-nyhed
DR''s udgave om Fuglsang-nyhed
VG-udgave om Fuglsang-nyhed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Vestjylland

Gylden trio på Lystbækgaard

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce