x
Annonce
Udland

Amerikanske og afghanske soldater er skuddræbt i Afghanistan

James Mackenzie/Reuters
Amerikanske og afghanske soldater på en fælles mission blev lørdag angrebet af en mand i afghansk uniform.

Amerikanske og afghanske soldater, der lørdag var på en fælles mission i Afghanistan, blev beskudt. Flere soldater har mistet livet.

Det oplyser det amerikanske militær i en pressemeddelelse, skriver nyhedsbureauet Reuters tidligt søndag morgen dansk tid.

Ifølge de foreløbige oplysninger ser det ud til, at det en person i afghansk militæruniform, oplyser militæret i meddelelsen.

Skyderiet er sket i Nangarhar-provinsen, hvor amerikanske styrker hjælper afghanske styrker med at rydde et område, der er truet af Taliban.

- Vi indsamler fortsat informationer, og årsagen eller motivet til angrebet er på nuværende tidspunkt ukendt, siger oberst Sonny Leggett, der er talsmand for de amerikanske styrker i Afghanistan.

Natten til søndag dansk tid rapporterede den amerikanske avis The New York Times først om hændelsen.

Her lød det, at op til seks amerikanske soldater var dræbt under angrebet.

Derudover oplyste anonyme afghanske embedsmænd, at også seks afghanske soldater var dræbt. Dette er ikke bekræftet fra officielle kilder.

Det er i det hele taget sparsomt med informationer om hændelsen.

Det er derfor uklart, om skyderiet blev indledt af infiltratorer fra Taliban, hvilket tidligere har været en stor bekymring, eller om skyderiet var resultatet af uenigheder mellem de allierede styrker.

Både Taliban og den afghanske afdeling af Islamisk Stat holder til i Nangarhar-provinsen.

Angreb fra afghanske styrker mod amerikanske soldater har tidligere været mere udbredte i krigen i Afghanistan, hvilket dengang skabte frygt for, at mistro mellem de allierede ville spænde ben for indsatsen i landet.

De senere år er det dog langt sjældnere, at der sker denne type angreb.

/ritzau/

Link til artikel i New York Times
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce