x
Annonce
Ringkøbing

Medie: Naturkraft er på liste over de 10 vigtigste byggerier i verden

Sådan kommer den færdige naturkraftpark til at se ud, når den åbner 4. juni. Visualisering: Thøgersen og Stouby
Naturkraftdirektør Peter Sand er meget tilfreds med, at den store omverden for alvor har fået øjnene op for det kommende oplevelsescenter Naturkraft. Senest har Politikens arkitekturredaktør udnævnt den vestjyske attraktion til et af de 10 vigtigste byggerier i verden, man bør opleve i 2020.

Ringkøbing: Mens håndværkerne arbejder på højtryk for at blive færdige med oplevelsescentret Naturkraft lidt uden for Ringkøbing, strømmer anbefalingerne til den kommende turistattraktion ind.

I denne uge udråber dagbladet Politikens arkitekturredaktør Karsten R. S. Ifversen Naturkraft til et af de 10 steder i verden, der bare skal opleves i 2020. Naturkraft scorer en syvende plads på listen, der opfatter det nye frihedsmuseum i København og det olympiske stadion i Tokyo.

Redaktøren skriver i sin anbefaling til "det første anlæg, der decideret er formet til klimaturisme":

"Naturens kræfter kender man alt til på Vestkysten. Bebyggelse, beplantning og vindmølleparker er formet efter årtusinders erfaring med at bo ved vandet og den evige vestenvind. Nu bliver naturkræfterne gjort til emne for et oplevelsescenter i en hypermoderne ringborg tegnet af SLA", skriver Politiken-redaktøren.

Peter Sand, der er direktør for Naturkraft, er meget tilfreds med placeringen på listen.

- Selvfølgelig er vi glade for, at vores byggeri bliver bemærket. I det her tilfælde sker det, uden at vi selv har søgt det, siger han.

Også Morgenavisen Jyllands-Posten har haft Naturkraft i spalterne, da avisen mellem jul og nytår bad direktør for Visit Aarhus, Pia Lange Christensen, om at udpege fem ting, man bør opleve i 2020. Og her nævner hun Naturkraft som det første sted.

Hun kalder naturens kræfter fascinerende.

- Det er en god måde at gøre klimadiskussionen synlig og skabe rum for, at man kan snakke om naturens ressourcer og menneskets behov. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme på besøg, siger hun i avisen.

Naturkraft har inviteret til officiel indvielse 4. juni i år.

Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce