Annonce
Ringkøbing

Medie: Naturkraft er på liste over de 10 vigtigste byggerier i verden

Sådan kommer den færdige naturkraftpark til at se ud, når den åbner 4. juni. Visualisering: Thøgersen og Stouby
Naturkraftdirektør Peter Sand er meget tilfreds med, at den store omverden for alvor har fået øjnene op for det kommende oplevelsescenter Naturkraft. Senest har Politikens arkitekturredaktør udnævnt den vestjyske attraktion til et af de 10 vigtigste byggerier i verden, man bør opleve i 2020.
Annonce

Ringkøbing: Mens håndværkerne arbejder på højtryk for at blive færdige med oplevelsescentret Naturkraft lidt uden for Ringkøbing, strømmer anbefalingerne til den kommende turistattraktion ind.

I denne uge udråber dagbladet Politikens arkitekturredaktør Karsten R. S. Ifversen Naturkraft til et af de 10 steder i verden, der bare skal opleves i 2020. Naturkraft scorer en syvende plads på listen, der opfatter det nye frihedsmuseum i København og det olympiske stadion i Tokyo.

Redaktøren skriver i sin anbefaling til "det første anlæg, der decideret er formet til klimaturisme":

"Naturens kræfter kender man alt til på Vestkysten. Bebyggelse, beplantning og vindmølleparker er formet efter årtusinders erfaring med at bo ved vandet og den evige vestenvind. Nu bliver naturkræfterne gjort til emne for et oplevelsescenter i en hypermoderne ringborg tegnet af SLA", skriver Politiken-redaktøren.

Peter Sand, der er direktør for Naturkraft, er meget tilfreds med placeringen på listen.

- Selvfølgelig er vi glade for, at vores byggeri bliver bemærket. I det her tilfælde sker det, uden at vi selv har søgt det, siger han.

Også Morgenavisen Jyllands-Posten har haft Naturkraft i spalterne, da avisen mellem jul og nytår bad direktør for Visit Aarhus, Pia Lange Christensen, om at udpege fem ting, man bør opleve i 2020. Og her nævner hun Naturkraft som det første sted.

Hun kalder naturens kræfter fascinerende.

- Det er en god måde at gøre klimadiskussionen synlig og skabe rum for, at man kan snakke om naturens ressourcer og menneskets behov. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme på besøg, siger hun i avisen.

Naturkraft har inviteret til officiel indvielse 4. juni i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce