Annonce
Erhverv

Medie: Finanstilsynet vil politianmelde Danske Bank

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Danske Bank har solgt investeringsprodukter, hvor det var ventet, at det ville give kunderne negativt afkast.

Finanstilsynets direktion ønsker at politianmelde Danske Bank for at have overtrådt reglerne om investorbeskyttelse.

Det skriver Finans.

Sagen drejer sig om Danske Banks investeringsprodukt Flexinvest Fri.

Banken solgte i 2017-2018 investeringsproduktet til 87.000 kunder.

Det skete, selv om det var forventet, at kunderne efter at have betalt gebyrer ville ende med færre penge, end de havde investeret.

Finanstilsynets direktion mener, at sagen er så alvorlig, at Danske Bank bør politianmeldes.

Ifølge dokumenter, som Finans har fået aktindsigt i, har direktionen allerede udarbejdet et udkast til en politianmeldelse. Den skal dog godkendes af tilsynets bestyrelse, før den kan indleveres.

Finanstilsynet oplyser til Finans, at der ikke umiddelbart er fortilfælde, hvor tilsynet har anmeldt banker eller andre finansielle virksomheder til politiet i forbindelse med investeringsrådgivning.

Strafferammen er en bøde.

Kunderne i sagen havde typisk lav risikovillighed og ønskede at investere pengene i en kort periode.

Det vil normalt give anledning til at investere i obligationer. Men da renterne i øjeblikket er historisk lave - og ofte negative - vil det typisk ikke kunne betale sig at have obligationer i en kortere periode.

Derfor burde Danske Bank ifølge Finanstilsynet i stedet have rådgivet kunderne til at lade pengene stå på en konto med nul procent i rente i stedet, da det bedre kunne betale sig.

Som følge af sagen har Finanstilsynet bedt flere danske banker om at redegøre for, om de overholder lovgivningen, når de investerer kundernes penge.

Danske Bank vil ikke kommentere, at Finanstilsynets direktion har planer om en politianmeldelse.

I sensommeren forventes Finanstilsynet at offentliggøre en undersøgelse af sagen. Tilsynets bestyrelsesformand, David Lando, vil ikke på nuværende tidspunkt forholde sig til den eller en eventuel politianmeldelse.

/ritzau/

Link til artiklen på Jyllands-Postens hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce