Annonce
Alarm 112

Medie: 13-årig dreng blev ramt af skud på Nørrebro

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Offeret for et skyderi på Nørrebro i København i sidste uge var en 13-årig dreng. Han blev ramt i brystet.

Det var en 13-årig dreng, der torsdag i sidste uge blev ramt af skud på et værelse på Fensmarksgade på Nørrebro i København.

Det oplyser Københavns Politi i en mail til avisen B.T.

Drengen blev skudt i brystet, men er uden for livsfare.

Anonyme kilder har over for Radio24syv oplyst, at skudepisoden fandt sted på en institution for børn og unge, der har været involveret i alvorlig kriminalitet.

Der er tale om institutionen "Den Flyvende Hollænder", skriver B.T.

Politiet ville efter skudepisoden ikke oplyse offerets præcise alder, men fortalte dog, at det var en teenager, der var blevet ramt af skud.

Anmeldelsen om skyderiet blev modtaget klokken 18.15 torsdag. Ved 21-tiden samme aften anholdt politiet en formodet gerningsmand. Han er 17 år.

Den formodede gerningsmand blev fredag fremstillet i et lukket grundlovsforhør og er sigtet for drabsforsøg og ulovlig besiddelse af en skarpladt pistol.

Under fredagens retsmøde afviste den 17-årige at afgive forklaring. Han henviste i stedet til den forklaring, han har afgivet til politiet. Han nægter sig skyldig.

Drengen blev efter grundlovsforhøret fængslet i surrogat. Det betyder, at han ikke skal sidde i et arresthus, men i en sikret institution for unge.

Det skyldes, at han er under 18 år.

Varetægtsfængslingen skete på baggrund af sigtelsen for ulovlig våbenbesiddelse, men ikke for det forhold, der drejer sig om drabsforsøg.

Københavns Politi har tidligere oplyst, at skudepisoden tilsyneladende var et led i et personligt opgør mellem offer og gerningsmand.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce