Annonce
Vestjylland

Købmanden ville ikke overtage medicinudlevering: Men nu løser det hele sig

Medicinudleveringen til Thorsminde hænger i en tynd tråd. Arkivfoto: Morten Stricker
Købmanden i Thorsminde ønskede ikke at overtage medicinudleveringen fra Ulfborg Apotek, da han fandt det urimeligt, at købmanden selv skal skulle stille garanti for medicinen. Men nu har borgerforeningen stillet garanti, så medicinleveringen kan fortsætte til byen.

Thorsminde: Da købmanden i Thorsminde i slutningen af august lukkede ned, overtog butikken Fisk og Fritid forpligtelsen som medicinudleveringssted for Ulfborg Apotek.

Men fredag den 20. december var sidste dag for levering af medicin, da butikken har valgt ikke at forlænge samarbejdet med apoteket.

- Da købmanden lukkede i sin tid, sagde vi, at vi godt kunne tage apoteksvarer ind, men at når den nye købmand kom, skulle han overtage det igen, forklarer indehaver Sussi Poulsen.

Butikken har normalvis i vinterperioden åbent fra klokken ni til 16. Men denne vinter har man indtil nu været nødsaget til at holde åbent i yderligere en halv time, blandt andet så kunderne har kunnet nå hjem fra arbejde tids nok til at hente medicinen i butikken.

- Vi får ikke noget for at udlevere. Vi har bare gjort det for at være gode ved befolkningen - det er derfor, vi midlertidigt sagde ja til det, siger hun.

Annonce

Det kan vi ikke leve med

Men den nye købmands-duo havde ikke intentioner om at fortsætte samarbejdet med Ulfborg Apotek, fortalte købmand N.P. Skræddergaard, da avisen kontaktede ham fredag formiddag:

- Vi har ikke intentioner om at fortsætte samarbejdet med Ulfborg Apotek, fortalte købmand N.P. Skræddergaard.

- Ifølge Ulfborg Apotek skal vi stille en garanti for medicinen. Og det kommer ikke til at ske - for det er der ikke andre apoteker, der kører med, sagde Skræddergaard, der dermed afviste, at medicinudleveringen ville fortsætte hos dem.

En vis garanti

Apoteker Benedicte Carstensen fra Lemvig Apotek, som Ulfborg Apotek hører under, forklarede om årsagen til, at apoteket kræver garanti for medicinen:

- Min holdning er, at vi skal yde en service over for borgerne. Men på den anden side mistede vi også ret mange penge, da købmanden gik konkurs, og derfor beder jeg den nye deponere et beløb. Det er jo min risiko, om jeg får pengene eller ej, så jeg er nødt til at have en vis garanti, siger hun og tilføjer:

- Mange andre steder skal man også stille garanti for medicinen. Og hans konditioner er jo ikke anderledes end dem, som Fisk og Fritid havde, sagde hun.

Stiller garanti

Men så skete der noget. For få timer efter, at Mogens Damgaard, formand for Thorsminde Borgerforeningen, hørte nyheden om, at medicinudleveringen risikerede at gå i hårdknude, var problemet nu blevet løst:

- Borgerforeningen stiller en garanti overfor apoteket. Så det er i orden nu, kunne han til middagstid fortælle avisen.

Nu bliver det derfor fremover - alligevel - muligt at hente sin medicin ved købmanden i Thorsminde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce