Annonce
Erhverv

Medejer af Hee entreprise bliver ny formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland

Niels Hansen (tv) overlader nu posten i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland til Michael Nielsen, Hee Entreprise. Foto Dansk Byggeri.
Michael Nielsen, medejer af Hee Entreprise, overtager formandskabet i byggeriets regionale forening efter Niels Hansen.

HEE: Michael Nielsen, Hee Entreprise, overtager nu formandsposten for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland efter tømrermester Niels Hansen.

Niels Hansen har været formand i otte år, i det seneste år med Michael Nielsen som næstformand. Nu er det så Michael Nielsen, der kommer til at stå i spidsen for 514 håndværksvirksomheder i Midt- og Vestjylland.

Michael Nielsen driver til daglig Hee Entreprise sammen med Erling Madsen - han har været medejer siden 2007 - så han har stor erfaring om byggeriets vilkår.

Han er da heller ikke i tvivl om, hvad han vil satse på som formand. I en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri udtaler han:

- Vi skal fortsætte med at prioritere områder som erhvervsvenlighed, lærepladser og erhvervsuddannelser, men den grønne dagsorden kommer også til at fylde en del. Det gælder både i forhold til at få kommuner og private til at energirenovere og bygge bæredygtigt, men også i forhold til at gøre byggepladser og byggematerialer mere bæredygtige, siger Michael Nielsen.

Han har også masser af roser til Niels Hansen:

- Han har gjort et stort arbejde i forhold til at skabe en god dialog, som har været med til at gøre Midt- og Vestjylland til et af de bedste steder i Danmark at drive virksomhed. Niels har også arbejdet meget for at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Niels Hansen stopper ikke sit erhvervspolitiske arbejde, men fortsætter i bestyrelsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland som næstformand.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Navne

Arvesynd og tilgivelse

Annonce