Annonce
Ringkøbing

Medarbejder var smittet: Nu har kommunen fået resultatet af coronatest på plejehjem

Ingen af beboerne på Tim Plejehjem var blevet smittet med corona. Arkvfoto: Morten Stricker
Der var ingen smittede beboere eller ansatte på Tim Plejehjem, fortæller kommunen.
Annonce

Tim: Den ene medarbejder på Tim Plejehjem, der for 14 dage siden blev testet positivt for corona, smittede ikke andre – hverken beboere eller kolleger.

- Og det er vi naturligvis glade for, fortæller fagchef Anja Thoft Bach hos Sundhed og Omsorg.

De godt 20 beboere blev efterfølgende testet i deres bolig af personale fra den såkaldte covid-bil, mens personalet skulle lade sig teste på sædvanlig vis.

Coronaen i Tim var det blot andet konstaterede tilfælde på et kommunalt plejehjem siden epidemien brød løs i marts. I maj blev en beboer i en ældrebolig og en beboer på en aflastningsplads på Enghaven i Skjern konstateret covid-19-positive.

Annonce

Alle tilbydes test

For at minimere risikoen for coronasmitte blandt sårbare ældre tilbydes samtlige medarbejdere i hjemmeplejen og på plejehjem at blive testet. Fra i morgen tirsdag og otte dage frem vil Region Midtjylland stille bil og testpersonale til rådighed og køre rundt til samtlige institutioner. Også kommunens eget korps af seks sygeplejersker fra hjemmeplejen vil foretage tests.

Annonce

Nye regler

Samtidig har Sundhedsstyrelsen netop skærpet kravene til beskyttelse og anbefaler som en ekstra forsigtighed, at personale, patienter og borgere bærer maske og mundbind i behandlings- og plejesituationer på sygehus, plejehjem og ved egen læge, når det ikke er muligt at holde afstand.

De nye retningslinjer erstatter den tidligere anbefaling om, at personalet skal bruge maske ved tæt kontakt over 15 minutter. I stedet anbefaler Sundhedsstyrelsen nu brug af ansigtsværnemidler i situationer, hvor det ikke er muligt at holde den fornødne afstand. Afstanden defineres til minimum 1 meter og til 2 meter ved kontakt til de personer, som man ved er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Annonce