Annonce
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

130 elever og otte lærere på Kirkeskolen skal nu testes. Arkivfoto: Morten Stricker
Kirkeskolen i Skjern har fredag hjemsendt syv klasser, efter at en medarbejder torsdag aften blev testet coronapositiv.
Annonce

Skjern: Fredag blev det så Kirkeskolens tur til at blive coronaramt.

Forrige fredag sendte Stauning Skole elever hjem, og søndag måtte Amagerskolen bede fire klasser om ikke at møde i skole mandag, efter at en medarbejder var smittet.

Kirkeskolen har fredag måttet sende ikke færre end 130 elever hjem. Det drejer sig om eleverne i klasserne 2.A, 3.A, 3.B, 7.A, 7.C, 9.B. og modtageklasse 3 for udenlandske børn.

Skoleleder Dorthe Munck Jensen. Pressefoto

- En medarbejder var torsdag aften blevet testet positiv for covid-19. Medarbejderen var sendt til test på grund af coronamistanke blandt sine kontakter i fritiden. Medarbejderen gav mig besked fredag morgen, hvorpå vi fandt ud af, hvilke klasser medarbejderen har været i kontakt med de sidste to dage, fortæller skoleleder Dorthe Munck Jensen.

Annonce

Hurtigere til test

Børnene er blevet sendt hjem med en besked på aula om, at de skal henvende sig til Corona-opsporing hos Styrelsen for Patientsikkerhed og forklare, hvornår de kan være blevet smittet.

De skal også gøre opmærksom på, at de bor i Ringkøbing-Skjern Kommune, som på coronaskalaen er mørkerød med 26 smittede i de seneste syv dage.

- Det betyder, at børnene kan komme hurtigere til test, og vi har hørt, at nogen allerede har fået tid til test fredag og i morgen lørdag, siger Dorthe Munck Jensen.

Når børnene har fået en negativ test, må de møde i skole igen.

Dorthe Munch Jensen forventer, at en stor del af de hjemsendte 130 elever ikke vil være parate til at møde i skole på mandag, da testresultatet næppe er nået frem.


Eleverne skal derfor isolere sig derhjemme og samtidig følge den virtuelle undervisning, som deres ligeledes hjemsendte lærere gennemfører.

Dorthe Munck Jensen


- Eleverne skal derfor isolere sig derhjemme og samtidig følge den virtuelle undervisning, som deres ligeledes hjemsendte lærere gennemfører, siger hun.

Kirkeskolen har 450 børn og 60 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyretransport-chauffører stiller minister ultimatum: Henvend dig inden tirsdag, eller vi nægter at arbejde

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Skjern For abonnenter

Far sløjfede et dige for 27 år siden - nu har sønnerne fået dom for, at de skal bygge det igen

Annonce