Annonce
Ringkøbing-Skjern

Med politiet på patrulje: God ro og orden under blå himmel i Søndervig

Politibetjent René Risum (t.v.) og politiassistent Preben Bo Nielsen indgik lørdag i den ekstraordinære corona-patruljering hos Midt- og Vestjyllands Politi. De to kolleger var blandt andet en tur i Søndervig. Foto: Henrik Breum
Politiet kører for tiden med øget patruljering for at sikre, at danskerne står sammen mod spredning af coronavirus - ved at holde afstand. Avisen gik lørdag en runde i Søndervig sammen med Preben Bo Nielsen og René Risum fra Midt- og Vestjyllands Politi.
Annonce

Søndervig: Preben Bo Nielsen og René Risum er begge bevæbnet med en bødeblok, men de regner ikke med, at det bliver nødvendigt at finde den frem.

- Danskerne har forstået budskabet. Som regel er de da også gode til at høre efter, hvad der bliver sagt, siger politiassistent Preben Bo Nielsen, der sammen med sin makker fra Midt- og Vestjyllands Politi har taget turen til Søndervig.

Ordensmagtens klare formål er at holde øje med, om folket generelt følger myndighedernes budskab om, at vi danskere i disse tider står allerbedst sammen ved at holde afstand. Ligeledes er politiet klar til at håndhæve forbuddet om, at det ikke er tilladt at samles flere end 10 personer af frygt for spredning af coronavirus.

- Helt lavpraktisk handler det om at komme ud at yde råd og vejledning, hvis der er nogle, der er i tvivl om de tiltag, der er meldt ud. Vi har en forventning om, at folk er ved at være på plads med de initiativer, der er taget fra myndighedernes side, siger Jeppe Holgersen, politikommissær i afdelingen for operativ plan og indsatsledelse hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Danskerne har forstået budskabet. Som regel er de da også gode til at høre efter, hvad der bliver sagt.

Preben Bo Nielsen, politiassistent, Midt- og Vestjyllands Politi

Annonce

Måske længere åbent

Himlen er blå, og på sådan en solrig forårslørdag ville der normalt holde masser af tyske biler foran Meny, men grænsen er for tiden lukket for den slags trafik. Det mærker medejer af supermarkedet, Thomas Hansen, tydeligt:

- Der er langt færre tyskere, men der er nogle flere danskere - også nogle, der ikke har fået udlejet deres sommerhus, som de nu har tid til at gøre hovedrent eller renovere, siger Thomas Hansen.

I en snak med Preben Bo Nielsen og René Risum fortæller Meny-købmanden, at 'kunderne er gode til at holde den afstand, der skal til':

- Vi har en fornemmelse af, at alle tager det her alvorligt. Det allerbedste råd, jeg kan give til mine kunder, det er, at de skal komme tidligt eller sidst på dagen, siger Thomas Hansen.

Fredag indførte erhvervsminister Simon Kollerup (S) en midlertidig lempelse af lukkeloven, så alle dagligvarekæder må holde ekstra åbent i et bestemt tidsrum på to af påskens helligdage, skærtorsdag og påskesøndag, i håb om at gøre køerne ved kasserne kortere og faren for smittespredning mindre. Dette tiltag er Thomas Hansen ved at forholde sig til, ligesom han også kigger på muligheden for at udvide åbningstiden i supermarkedet om aftenen:

- Vi er klar til at hjælpe alt det, vi overhovedet kan, men vi skal også have det til at passe med vores vagtplaner, siger købmanden, der har varslet mulige ændringer i arbejdstiden over for sit personale.

Annonce

Reglerne giver mening

De to betjente skridter hen ad Lodbergsvej, hilser venligt på børn, der siger 'se, en politimand', og får en kort snak med en ekspedient hos Ejvinds, hvor der bliver meldt om lovlydig opførsel blandt kunder med hang til bagerbrød, is og friskbrygget kaffe.

Tilbage under åben himmel konstater Preben Bo Nielsen, at det 'faktisk er lidt trist, at her ikke er flere mennesker':

- Men omvendt så er det også rart i forhold til situationen, som den er. Det er underligt, at her ikke er flere, men reglerne giver mening.

Ude for enden af Badevej nyder René Risum synet ned over stranden, hvor en del folk bliver blæst igennem af den friske vind fra nordvest:

- Men de er gode til at holde afstand, så der er ikke noget at komme efter for os.

I en snak med René Risum (t.v.) og Preben Bo Nielsen fra Midt- og Vestjyllands Politi fortalte medejer af Meny-supermarkedet i Søndervig, Thomas Hansen, at han overvejer, at bede kunder om at vente ude foran butikken, hvis der - trods alt - bliver for megen trængsel i påskeferien. Foto: Henrik Breum
I forhold til en normal, solbeskinnet forårsdag var det småt med mennesker, da de to betjente Preben Bo Nielsen (t.v.) og René Risum lørdag gik en runde i Søndervig. Foto: Henrik Breum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce