Annonce
Vestjylland

Med hjertet oppe i halsen: Hjertesyge Lisette fik angstanfald da hun løb tør for håndsprit

Et svækket immunforsvar og tomme hylder i supermarkedet havde sendtt Lisettes angst på himmelflugt. Men onsdag fik hun hjælp fra en uventet kant. Privatfoto: Lisette Baarup Christensen
21-årige Lisette Baarup Christensen lider af en sjælden hjertesygdom og et svækket immunforsvar. Hun har flere gange oplevet angst i forbindelse med coronavirussen, men fik pludselig hjælp fra en uventet kant.
Annonce

Ulfborg: Det var på flere måder end én med hjertet oppe i halsen, da Lisette Baarup Christensen torsdag i sidste uge løb tør håndsprit.

Den 21-årige pædagogstuderende lider af en sjælden hjertesygdom, der delvist giver ekstra hurtige hjerteslag - og hopper nogle slag over. Sygdommen betyder, at hendes immunforsvar er svækket. Alene i 2018 havde hun lungebetændelse ti gange på et år, var næsten hver måned på antibiotika og har sværere ved at komme sig over sygdomme generelt.

- Men det blev bedre, da vi flyttede til Ulfborg, siger Lisette Baarup Christensen, der bor med sin kæreste og hund på Risvænget.

For at overvåge hendes hjerterytme har hun en såkaldt ICD indopereret, som overvåger hendes hjerterytme og kan støde hende, hvis hun får hjertestop eller pulsen kommer for højt op.

Derfor er hun lige nu ekstra nervøs for at få coronavirus, som hun vil have langt sværere ved at komme sig over end mange andre. Derfor handler hendes mor eller kæreste ind for hende.

- Så det er afgørende vigtigt at de varer, min mor kommer med, kan jeg få sprittet af, siger hun.

Men da parret ikke har bil, har det ikke været muligt at lede efter håndsprit andre steder ind i Ulfborg, hvilket viste sig at være en umulig opgave. For hylderne med håndsprit var blevet tømt.

- Det har givet utrolig mange utrygge tanker. Min mor arbejder med ældre mennesker, så når hun er kommet med varerne har jeg været bange for at blive smittet. Det har været utroligt stressende ikke at have noget håndsprit i huset. Torsdag morgen fik jeg et angstanfald - det har jeg aldrig prøvet før, fortæller hun.

Og siden har tankerne kørt rundt i hovedet. Dødsangst, angst for at blive syg og angst for at blive indlagt.

Annonce

Ukendt hjælp

Men onsdag kom redningen - eller i hvert fald noget, der kunne give hende mere ro på - og mindske angsten en smule.

Hun havde skrevet ud på Facebook om sin situation, og at det havde været umuligt at skaffe håndsprit.

Og så kom en kvinde, hun ikke kendte, pludselig forbi hendes dør med en tube håndsprit.

- Jeg blev super glad og takkede hende mange mange gange. Hun sagde, at vi jo bliver nødt til at hjælpe hinanden i disse tider. Og jeg er helt enig med hende, siger en glad Lisette Baarup Christensen, der nu har fået mere ro i maven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce