x
Annonce
Vestjylland

Med hjertet oppe i halsen: Hjertesyge Lisette fik angstanfald da hun løb tør for håndsprit

Et svækket immunforsvar og tomme hylder i supermarkedet havde sendtt Lisettes angst på himmelflugt. Men onsdag fik hun hjælp fra en uventet kant. Privatfoto: Lisette Baarup Christensen
21-årige Lisette Baarup Christensen lider af en sjælden hjertesygdom og et svækket immunforsvar. Hun har flere gange oplevet angst i forbindelse med coronavirussen, men fik pludselig hjælp fra en uventet kant.

Ulfborg: Det var på flere måder end én med hjertet oppe i halsen, da Lisette Baarup Christensen torsdag i sidste uge løb tør håndsprit.

Den 21-årige pædagogstuderende lider af en sjælden hjertesygdom, der delvist giver ekstra hurtige hjerteslag - og hopper nogle slag over. Sygdommen betyder, at hendes immunforsvar er svækket. Alene i 2018 havde hun lungebetændelse ti gange på et år, var næsten hver måned på antibiotika og har sværere ved at komme sig over sygdomme generelt.

- Men det blev bedre, da vi flyttede til Ulfborg, siger Lisette Baarup Christensen, der bor med sin kæreste og hund på Risvænget.

For at overvåge hendes hjerterytme har hun en såkaldt ICD indopereret, som overvåger hendes hjerterytme og kan støde hende, hvis hun får hjertestop eller pulsen kommer for højt op.

Derfor er hun lige nu ekstra nervøs for at få coronavirus, som hun vil have langt sværere ved at komme sig over end mange andre. Derfor handler hendes mor eller kæreste ind for hende.

- Så det er afgørende vigtigt at de varer, min mor kommer med, kan jeg få sprittet af, siger hun.

Men da parret ikke har bil, har det ikke været muligt at lede efter håndsprit andre steder ind i Ulfborg, hvilket viste sig at være en umulig opgave. For hylderne med håndsprit var blevet tømt.

- Det har givet utrolig mange utrygge tanker. Min mor arbejder med ældre mennesker, så når hun er kommet med varerne har jeg været bange for at blive smittet. Det har været utroligt stressende ikke at have noget håndsprit i huset. Torsdag morgen fik jeg et angstanfald - det har jeg aldrig prøvet før, fortæller hun.

Og siden har tankerne kørt rundt i hovedet. Dødsangst, angst for at blive syg og angst for at blive indlagt.

Annonce

Ukendt hjælp

Men onsdag kom redningen - eller i hvert fald noget, der kunne give hende mere ro på - og mindske angsten en smule.

Hun havde skrevet ud på Facebook om sin situation, og at det havde været umuligt at skaffe håndsprit.

Og så kom en kvinde, hun ikke kendte, pludselig forbi hendes dør med en tube håndsprit.

- Jeg blev super glad og takkede hende mange mange gange. Hun sagde, at vi jo bliver nødt til at hjælpe hinanden i disse tider. Og jeg er helt enig med hende, siger en glad Lisette Baarup Christensen, der nu har fået mere ro i maven.

Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce