Annonce
Kultur

Med åben Rolls-Royce i spidsen: Bevaringsfolk på kulturtur i veteranbiler

Vejret indbød til at køre i åbne veteranbiler. Privatfoto
Ringkøbing Bevaringsforening blev kørt standsmæssigt til Holmsland Klit i flotte køretøjer, ejet af medlemmer af Kongelig Dansk Automobilklub Classic.

RINGKØBING: Man må sige, at medlemmerne af Ringkøbing Bevaringsforening kører standsmæssigt, når de tager på udflugt!

Turen til Holmsland Klit lørdag foregik således med en åben Rolls-Royce i spidsen og en kortege af flotte veteranbiler bagefter - blandt andet en orange hippie-2 CV.

Det er efterhånden blevet en tradition, at bevaringsfolkene tager på udflugt for at se på områdets kulturarv i biler, tilhørende medlemmer af Kongelig Dansk Automobilklub Classic; således også i år, hvor turen gik til Holmsland i det mest strålende vejr, der indbød til at køre i åbne biler.

Fra havnen i Ringkøbing kørte kortegen til Nymindegab, hvor man kan se resterne af den sidste naturlige åbning mellem fjorden og havet, der i dag er et smukt naturområde.

Derefter gik turen til Vinterleje Havn, hvor skibene fra Ringkøbing engang lå i ly om vinteren. Få deltagere kendte havnen i forvejen, og alle var forbavsede over, hvor idyllisk, den er.

Så fortsatte turen op ad klitten til Hvide Sande, hvor bevaringsfolk og veteranbilchauffører blandt andet kiggede på den nye sydmole og kunstværket Vesterled, der danner forbindelse mellem byen og stranden.

Der var almindelig enighed mellem både bevaringsforeningens folk og veteranbilchaufførerne om, at arrangementet skal gentages næste år.

Annonce
Alle var forbavsede over, hvor idyllisk der er ved Vinterlejehavn. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

12 atletikmedaljer ved landsmesterskaber

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce