Annonce
Sport

McIlroy hylder Tiger Woods inden årets anden major

Ezra Shaw/Ritzau Scanpix
Rory McIlroy er svært imponeret af den amerikanske golflegende Tiger Woods' sejr i US Masters i april.

Tiger Woods er tilbage på toppen af golfverdenen, efter at amerikaneren i april vandt årets første majorturnering, US Masters.

Sejren var Woods' første i en major siden 2008 og fuldendte et imponerende comeback af amerikaneren, der har døjet med alvorlige skader og problemer uden for golfbanen.

En af Woods' rivaler på banen, Rory McIlroy, er her lidt over en måned efter stadig imponeret over amerikanerens bedrift.

- Jeg tror stadig ikke helt, at folk forstår, hvad han gjorde i april, ved at komme tilbage efter alt det han har været igennem.

- Det er ufatteligt. Det kan diskuteres, om det er det største sportscomeback nogensinde, men ud fra hvad jeg har oplevet, og hvad han har sagt, når jeg har været i nærheden af ham, så er det utroligt at komme tilbage fra måske ikke at kunne spille igen til at vinde en major og være favorit i endnu en, siger McIlroy ifølge AP.

Han henviser til årets anden majorturnering, PGA Championship, der begynder torsdag.

Selv føler Woods sig godt tilpas, inden han indleder jagten på sin 16. majorsejr i karrieren.

- Jeg har det fantastisk. Det er fedt at være her. Det kommer til at være en lang uge, sådan som banen er sat op. Det kan godt ende med at blive en fantastisk turnering, siger den 43-årige amerikaneren ifølge AFP.

PGA Championship spilles i år på Bethpage Black-banen, der ligger i byen Farmingdale i delstaten New York.

Woods har gode minder fra netop den bane. I 2002 vandt han således US Open samme sted.

Danske Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard er også med i PGA Championship. Olesen deltager for syvende gang, mens Bjerregaard debuterer i den prestigefyldte turnering, der har en samlet præmiepulje, på hvad der svarer til lidt over 73 millioner kroner.

Lucas Bjerregaard starter sin første runde i turneringen torsdag klokken 14.24 dansk tid. Det samme gør Tiger Woods, men de to kommer ikke til at gå runden sammen.

Thorbjørn Olesen er sat til at slå sit første slag i turneringen klokken 18.43 dansk tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce