x
Annonce
Udland

McDonald's i Kina indfører kontaktløs betjening af virusfrygt

Jason Lee/Reuters
Fastfoodkæder og andre selskaber i Kina indfører kontaktløs betjening for at undgå unødvendig virussmitte.

Starbucks, McDonald's og andre fastfood-restauranter indfører kontaktløs betjening i Kina af frygt for det smitsomme coronavirus.

Annonce

Den kontaktløse betjening har til formål at sikre, at ansatte og kunder ikke bliver udsat for unødvendig smitte.

Det oplyser virksomhederne søndag.

McDonald's har allerede implementeret kontaktløs afhentning og levering af Big Macs, pomfritter og andre varer på menuen overalt i Kina, imens virusudbruddet har udviklet sig.

Kunderne fjernbestiller mad og drikke enten på deres mobiltelefon eller på maskiner på restauranten. Derefter forsegler de ansatte maden i poser og efterlader den i et særligt afhentningsområde uden menneskelig kontakt.

Det oplyser McDonald's på sin hjemmeside.

Ved levering afleverer chauffører bestillinger fra McDonald's ved indgangen til kundens bygning.

Yderligere bærer chaufførerne id-kort, der viser, at de - samt de personer, som har pakket maden i poser - har fået målt deres temperatur og ikke har feber.

Coronavirusset har siden midten af december krævet 1770 menneskeliv i fastlands-Kina - langt størstedelen i Hubei-provinsen. Det oplyser de kinesiske sundhedsmyndigheder mandag morgen lokal tid.

Yderligere er det samlede antal smittede i Kina nu oppe på 70.548.

Coronavirusset er foruden i Kina registreret i 28 andre lande, herunder Thailand, Japan, Australien, Tyskland, USA, Frankrig, Canada, Italien, Spanien, Sverige og Egypten.

Tidligere i februar anbefalede Kinas sundhedskommission, at madleveringer bliver foretaget med så lidt personkontakt som muligt.

Kaffegiganten Starbucks anbefaler kunder at bestille deres kaffe via en app og derefter vente udenfor, indtil kaffen er klar.

Desuden får alle Starbucks-kunder målt deres temperatur i døren, inden de får lov til at komme ind.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce