Sport

Mbappé sørger for sejr over Monaco i PSG's guldfest

Franck Fife/Ritzau Scanpix
Kylian Mbappé lavede hattrick, da Paris Saint-Germain fejrede guldmedaljer ved at slå AS Monaco.

Guldfesten blev søndag aften lidt sjovere for de nykronede franske mestre i fodbold, Paris Saint-Germain (PSG), hvis topplacering i ligaen tidligere på dagen var blevet cementeret.

Hjemme på Parc des Princes blev AS Monaco således slået 3-1, hvilket var hovedstadsklubbens første ligasejr siden 31. marts.

PSG's andet mesterskab i træk og det sjette inden for de seneste syv sæsoner blev en realitet, da de nærmeste konkurrenter, Lille, søndag eftermiddag spillede uafgjort med Toulouse.

Resultatet efterlod Lille ude af stand til at indhente den parisiske klub i toppen af tabellen.

PSG havde derfor kun æren at spille for i søndagens kamp mod Monaco.

Men klubben havde også noget at bevise, da de seneste tre ligakampe havde budt på to nederlag, én uafgjort og en samlet målscore på 5-10.

PSG lagde da også et tungt pres fra kampens start.

Der var kun gået et kvarter, da stjerneskuddet Kylian Mbappé sendte hjemmeholdet på sejrskurs, da han efter en omstilling elegant prikkede bolden i mål.

Det var også Mbappé, der scorede til 2-0. Efter flot et-to-spil med Dani Alves lavede den franske komet sit 35. mål i sæsonen, da han køligt sparkede bolden forbi Danijel Subasic i Monaco-målet.

Guldfesten blev også krydret med et comeback til den brasilianske superstjerne Neymar, der kom på banen fra anden halvlegs start efter tre måneders skadespause.

Neymar kunne dog ikke overstråle Kylian Mbappé, der lidt over ti minutter inde i anden halvleg fuldendte sit hattrick ved at gøre det til 3-0. Med scoringen rundede den 20-årige angriber 30 ligamål i sæsonen.

Med ti minutter tilbage af den ordinære spilletid fik gæsterne reduceret til 1-3, men der opstod aldrig spænding om kampens udfald, og så kunne PSG fejre guldet med en sejr.

De franske mestre havde til kampen fået lavet specielle spillertrøjer for at hylde de brandmænd, der tidligere på ugen deltog i slukningsarbejdet, da katedralen Notre Dame brændte.

Klubbens trøjesponsor, flyselskabet Emirates, var således foran på trøjen blevet erstattet med et billede af det ikoniske bygningsværk, ligesom der stod "Notre Dame" på ryggen af samtlige PSG-spillere.

Monaco deltog også i hyldesten og havde sat et mindre billede af Notre Dame på brystet af hver spillertrøje.

/ritzau/

0/0
Fodbold For abonnenter

Offsidereglen bruger de ikke, men tredje halvleg hitter: Grønbjerg har fået fodboldfeber

Sport

Jeppe Morell får perfekt sparring før titelkamp

Fodbold

Tredje kamp i træk uden scoringer

Fodbold

Skjern røg af topstriden: Det er da megatræls

Skjern Håndbold For abonnenter

Se jubelbillederne fra Skjerns storsejr

Gamle Dage Live For abonnenter

Morten maste sig frem i machomiljøet: Blå mærker forsvinder, men sejrene gør ikke

Ringkøbing IF

RIF slukkede sejrstørken mod topholdet: Enormt tiltrængt sejr

Fodbold

To røde kort hjalp Spjald IF til sejr